|
4 кг баклажанів 4 головки часнику 0,5 кг цибулі 0,5 кг моркви 4 ст. л. солі 4 ст. л. оцту (оцтової есенції) 100 г олії 1 великий пучок кропу 4 л води
Воду закип'ятити, додати до неї сіль і оцет. Опустити в кип'ячу воду порізані куски баклажанів (я ріжу півкружечками товщиною 1-1,5 см) і витримати 5 хв. з моменту їх закипання в рідині. Відкинути баклажани на друшляк, щоб стекла вода. Цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній терці і стушити на олії. У великій каструлі або мисці обережно вимішати баклажани, цибулю з морквою, подрібнений часник (я видавлюю через часникодавку) і посічений кріп. Розкласти у чисті банки і стерелізувати 15 хв.
P.S. Роблю такі баклажани вже третій рік поспіль. Подобаються вони мені тим, що не є надто жирними, як зазвичай баклажани виходять при смаженні і смаком трішки нагадують гриби. В рецепті автора не було цибулі і моркви - але мені здається, вони там не зайві і ще я оцту даю на цю пропорцію лише 2 ст. ложки і ще потрібно пробувати на рахунок солі, бо 4 ложки може бути трошки замало. Цього разу я не додала кропу (забула), але все одно смачно. Баклажани виходять дуже ніжні.
Джерело: з сайту: http://stetsyuk.com.ua (з моїми змінами)
|
|