батон - нарізати скибками товщиною 7-10 мм
1 морква - потерти на дрібній терці або на терці для дерунів
1 болгарський перець - нарізати дрібними кубиками
1 - 2 зубчики часнику - натерти на терці разом з морквою або дрібно нарізати (можна замінити щипкою гострого червоного перцю)
100г плавленого сиру - охолодити і натерти на дрібній терці*
150 г твердого сиру - натерти на дрібній терці
150 г домашнього сиру - розімнути вилкою
2 яйця
2 ст.л. масла кімнатної температури або майонезу (при потребі додати більше - залежить від моркви та домашнього сиру)
зелень петрушки та кропу - дрібно нарізати
сіль, перець, паприка - до смаку
1. Для начинки в миску натерти моркву, часник, додати перець, зелень.
2. Додати усі сири, сіль (було достатньо 1/2 ч.л.), спеції, яйця, масло - добре вимішати.
3. На скибку викладати приготовлену масу, викласти канапки на пергаментний папір чи силіконовий килимок.
4. Пекти при температурі 180 приблизно 12 хвилин - щоб канапки зарум'янилися.
*Перед тим, як терти на терці плавлений сирок чи моркву - змастіть терку олією - сирок легко натреться, а морква не залишить оранжевого кольору.