Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Силіконові форми, що, як, до чого...
La esposa
11 грудня 2010 01:15
Повідомлення #1



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Наперед прошу вибачення, якщо така тема вже є — дуже прошу, перенесіть тоді туди, де треба...

Хочу почути ваші поради щодо силіконових форм - бо якраз нині собі замовила, і, ще не знаючи, що до чого, дуже ними тішусь - бо думаю, що вони вирішать вічну проблему пригорання в моїй совєцькій духовці am

Ось такі замовила:

тут 12 штук,



ще планувала брати ці, але вони суттєво дорожчі - одна штука коштує 4 грн, при тому, що "мої" — 34 грн за 12 штук.



А хто ще які має? наскільки вони добрі? які в них недоліки?
Перейти на початок сторінки
Ластівка
11 грудня 2010 07:49
Повідомлення #2


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
О, гарна темка. Я старий консерватор і все роблю у перевірених формах. Купила собі одну формочку глибоку і довгу, але в мене вона для сирника (на желатині), а пекти в такому я просто боюсь та й не знаю як правильно. Чи змащувати чимось чи ні, чи не розплавиться? Яка найбільш припустима температура? Якщо використовувати вперше чи треба чимось вимивати, бо ж смердить гумою...Коротше помагайте порадами

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Natalyi
11 грудня 2010 09:55
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Ластівка
Якщо використовувати вперше чи треба чимось вимивати

Звичайно, вперше добре вимила( розчином для миття посуду), вони гарненько обсохли. Запаху в моїх не було (може через те,що стояли місяць не використані)

Цитата: Ластівка
Яка найбільш припустима температура?

На одній з форм вичитала 220*С.

Цитата: Ластівка
чи не розплавиться?

Пекла і кекси, і запіканки, і м'ясо пекла,і омлет ( маю різні форми) нічого не плавиться. Але сильно нагрівається, тому як виймаєте, то треба брати прихватки.
Цитата: Ластівка
Чи змащувати чимось

Нічим не змащую. Хіба як пекла булочки, то для перестраховки змастила олією, але думаю, що і без того відстали б. На кекси нічим не змащую.
Мені ті форми подобаються, не знаю наскільки вони довговічні...Але поки служать.
Цитата: La esposa
що вони вирішать вічну проблему пригорання в моїй совєцькій духовці

От цього не гарантую. Раз мені кекс трохи підпікся. В мене теж така проблема є, хоч і духовка нова. Треба пильнувати.

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Natalyi
11 грудня 2010 10:00
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Ось деякі з моїх силіконових форм





--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 грудня 2010 11:09
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
А мені не подобаються, якшо чесно. Тай я їх не маю в принципі багато... Мені ліпше металеві.. а ше ліпше оті стародавні такі.. чорні.. але в мене вони не лізуть в духовку..
А силікон втрачає потім вигляд.. не відмивається і покривається плямами.. В мене форма з дорожчих, одненька, сердечка-кексики. Одним словом я не люблю його, того силікону.. Ну але як хтось файно до нього приспособився, то я за вас раденька m0555

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
уляночка
11 грудня 2010 22:18
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
І я тих силіконових форм не люблю. Як тільки їх почали завозити до нас, на Україну - відразу купила собі. Купила добротний. Але відразу розчарувалася. Краще звичайну металеву форму з товстим антипригарним покриттям!!
Єдине, чим я дуже задоволена - це силіконовий коврик! Мама моя також любить це чудо прогресу winked
Нат, а ми з тобою колись цю тему обговорювали? правда?
Перейти на початок сторінки
La esposa
11 грудня 2010 22:37
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
я чула, що силікон втрачає вигляд, якщо його тримати в температурі, вищій за рекомендовану. Або коли капнула крапелька тіста скраєчку і пригоріла, тоді теж. Вже так хочу ті свої форми спробувати, руки сверблять...

Цитата: Natalyi
От цього не гарантую. Раз мені кекс трохи підпікся. В мене теж така проблема є, хоч і духовка нова. Треба пильнувати.


буду пильнувати :) але найбільше мене допікало оте витягання — хай навіть трошки припеклося зпіднизу, і вже так пристає, що годі виколупати... маю надію, що силікон буде легше зніматися :)

я вже собі купу рецептів маффінів захом"ячила laughing а форми будуть аж після 20 числа bully думала. що хоч на свій ДН напечу чогось, та де...

Natalyi, у вас на тій знимці, де булочки апетитні, та середня булочка на свинку схожа))) такі смачні виглядають, мням...

а велику форму хіба на паштети взяла, бо кексів ніколи не пекла, ще не вмію... ПОКИ ЩО m0529
Перейти на початок сторінки
Irina
11 грудня 2010 22:51
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 571
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Я колись писала, що саме з такої формі, де 6 шт., мої кекси ніяк не хотіли "вилазити". І таки не вилізли... Ложкою вершки познімала) І повернулась до попередніх форм, надійних. Ось такий мій досвід з тим силіконом. Жалко й викинуть і більше не хочу експериментів!
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
17 грудня 2010 13:42
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Була на тижні в Тернополі і прикупила собі таку форму.

Пекла нині в ній кексики, то ледве донесла її з тістом до духовки. Воно таке рухливе. Правда ще в цій формі низ підгорає.
Але і дорога ця форма 145 гривень.
Перейти на початок сторінки
uliana_y
17 грудня 2010 13:53
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
прочитала всі коментарі.Була в неділю в Метро,добре,що не купила собі тої форми!! fellow А так хотіла!!)Були різні!Все остаточно бажання пропало!!)

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 21 вересня 2019 20:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100