Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-30!, Святковий ФМ!
maija23
7 липня 2010 01:23
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255

На Івана Купала баба муки не мала,а на Святого Петра пирогів напекла

Вітаю з початком святкового (Івана
й Петра і Павла) кулінарного тижня!
Мені випала нагода провести ювілейний Флеш-Моб!

Отже, ФМ-30!

Сьогодні у нас: Івана Купала. Різдво Івана Хрестителя (07-07-2010)
Наступне: Петра і Павла (12-07-2010)

Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:26
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Овочева лазанья

Тісто:На кожні 100гр.муки-1 яйце,сіль,
трошки олії.Замісити тісто,як на лапшу,розкачати і вирізати пласти під форму.На середню форму-300гр.муки.
Соус:смажимо на олії цибулю,додаємо натерту моркву;вливаємо
500мл.томатного соусу.Посолити,поперчити,додати спецій до смаку,щоб
був трохи гострий.Готуємо 15хвилин,періодично помішуючи.
Баклажани і кабачки порізати вздовж на тонкі смужки,посолити і посмажити на олії до напівготовності.
Соус "Бешамель":розігріти в каструльці 50гр.масла,додати 2 ст.л.муки без верху,1ч.л.солі,перемішати і зняти з вогню .
Влити 500мл.молока порціями і розмішати,щоб не було грудочок.
Варити до загустіння,як заварний крем.
Окремо в каструлі в кип'яченій воді відварюємо по -одному пласту тіста
/приблизно 1-2 хвилини/,витягуємо і проціджуємо.
Форму змащуємо маслом,кладемо на дно пласт тіста,зверху -смужки баклажанів,пару ложок соусу і поливаємо "Бешамель"/якщо холодний,то викладаємо ложкою/,накриваємо тістом;далі все повторюємо:кабачки-соус-бешамель-тісто-баклажани-соус-бешамель.
Має бути 5-6 шарів тіста.
Верхній шар:тісто-бешамель-натертий твердий сир.
Пекти в нагрітій духовці 200гр.-30-40хвилин.


Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:28
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Суп моєї бабусі


Порізати на маленькі кубики моркву і картоплю,вкинути в кип'ячену воду.Для запаху додати цілу цибулю,а потім її забрати,коли зваримо суп.Найкраще в суп зробити домашню локшину(якщо будете робити лазанью,то у Вас залишиться тісто ще й на супчик).Додати посмажену цибулю на вершковому маслі, дрібно порізану петрушку,перець і сіль до смаку.
Це такий дієтичний варіант,а найкраще смакує на курячому бульйоні!
Баклажани із грибним смаком

Баклажани без шкірки порізати на кубики,посолити(солі трішки,бо ще буде грибна приправа,а вона із сіллю!) і посмажити із порізаною цибулею до готовності.Влити 1ст.сметани,додати 1ст.л.грибної приправи,поперчити і ще готувати 5 хвилин.
Дуже смачно,на смак як смажені гриби.Добре смакує із картопляним пюре.

Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:30
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Смажена картопля з розмарином

Велику картоплю порізати вздовж на пластинки товщиною0.5см,посолити і посмажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.Смажити під кришкою,щоб не розбризкувалась олія.
Так готувала картоплю моя бабуся.

Салат із руколи та помідорів

Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:32
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Пиріжки з м'ясною начинкою

Готове листкове тісто порізати на квадратики.
Фарш посмажити із цибулею,посолити,поперчити.Охолоджений фарш перемолоти на м'ясорубці через дрібне ситечко.Зліпити пиріжок трикутником і загнути гострий кінець під низ. Змастити яйцем і пекти в духовці при температурі 200гр.-25хв.


Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:34
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Кекс трикольоровий

Тісто: 5 яєць, 1,5 ск. цукру, 1 ск.води, 1 ск. олії, 3 ск. борошна, 2 ч.л. порошку, аромат до тіста (помаранчевий або ромовий), 2ст.л.какао,1/4ч.л.куркуми або на кінчику ножа,любі горіхи.
Білки збити на густу піну, додати порціями цукор і продовжити збивати, по одному додавати жовтки. Продовжуючи збивати додати олію, воду. Борошно перемішати із порошком для печива та додати до тіста.
Форму на кекс змастити маслом і посипати сухарями.
Тісто поділити на три частини:до першої додати какао, до другої-куркуму, до третьої-горіхи.
Виложити тісто з горіхами,потім тісто з куркумою і зверху з какао.
Пекти при температурі 160-180гр.-50 хв.Пробувати на сухість зубочистку.


Це мій улюблений рецепт "Зебра",пекла також із тертим чорним шоколадом,а тепер пропоную Вам такий простий і смачний варіант.Кекс ідеально підходить до чаю,коли до Вас мають прийти неочікувані гості...
Перейти на початок сторінки
maija23
7 липня 2010 01:35
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Пончики з полуничною начинкою

Тісто:50 гр.дріжджів розтерти з 5ст.л.цукру,додати 100 мл.теплого молока і дати підійти 15 хвилин. Збити 5 жовтків ,додати 250 мл.теплого молока, 100гр.розтопленого масла,ванільний цукор,1/4ч.л.солі,1ст.л.рому або коньяку і замісити тісто. Борошна приблизно 800гр.,щоб було м'яке тісто, як на паску. Дати підійти 1 годину,перемісити легенько і виробити кульки середнього розміру (в середині кульок зробити виїмки) і дати підійти. Жарити в каструлі на 1 літрі рафінованої олії. В охолоджені пончики положити в виїмки охолоджену полуничну начинку і посипати цукровою пудрою.
Полунична начинка:порізати 500гр.ягід і засипати 300гр.цукру.Коли пустить сік,варити 5хвилин після закипання на малому вогні.Додати під кінець варіння 0.5,ч.л.лимонної кислоти або лимонний сік.

Рецепт і фото моєї сестри.

Перейти на початок сторінки
Маруся
7 липня 2010 07:08
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Чекаю на переписи. Лазанью обов’язково зроблю, а вона в тебе з яким сиром рікотта чи звичайний мягкий сир/творог?
І кексик з фісташками зроблю.
Он тільки хіба в четвер, бо так то зайнята - робота тепер у мене. Іду рано приходжу пізно.
Перейти на початок сторінки
lana
7 липня 2010 07:13
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
maija23,
Ну й майстриня!!! Стільки всього!!!! І все таке смачнюче!!!!!!
Перейти на початок сторінки
gutka
7 липня 2010 08:06
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
яке чудове меню amam чекаю на рецепти
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:37

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 110
Гостей: 108
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100