Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Закарпаття - Ужгород весною, подорож по рідному краю
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 17:10
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Ужгород розташований на двох берегах річки Уж


Перша письмова згадка про Ужгород датується 1154-им роком - арабський географ Аль Ідрісі позначає Ужгород на своїй карті і в коментарях до неї вказує, що Ужгород - велике процвітаюче місто на кордоні з Польщею.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Roksolana
23 квітня 2013 17:24
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
дуже гарне місто, дававайте ще фото, мені також хочеться поподорожувати там :))

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 17:51
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Приїхавши в Ужгород обов'язково завітайте у кафе Августин /у центрі міста на вул Волошина/, де зможете поринути у солодкий світ



У місті живе і працює кондитер Валентин Штефано .
Так у 2007 році Штефаньо завоював спеціальний приз журі на національному французькому конкурсі "Крокембуш", де кращі кондитери презентують свої солодкі шедеври. Крокембуш — дуже популярний торт у Франції, без нього не обходиться жодне свято, весілля чи урочистість. Він складається із заварних булочок із начинкою, які викладають ярусами і скріплюють карамеллю або спеціальним солодким соусом. Шоколатьє настільки полюбив крокембуш, що навіть зробив весільне вбрання із заварних тістечок і карамельної біжутерії для своєї нареченої. Щоб створити таку сукню, кондитер випік 5 тисяч булочок, вибрав із них 1500 правильної форми і 2 місяці пришивав їх до спеціального каркасу капроновою ниткою. Готове плаття важило понад 10 кілограм.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 18:37
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Ось приміщення діючої Закарпатської обласної філармонії /з 1904 р. до 1947 р. тут була синагога/.






А так синагога виглядала у 1930х роках

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
lingrod
23 квітня 2013 20:47
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
ОЛЕСЯ,

Гарні фото, але вони зроблені не тепер, так?

Цього року водночас цвіте магнолія і зацвітає сакура, і їх вже де-не-де підпирає бузок! Така скора весна. Краса на вулицях.

Завітайте в Закарпаття - тут гарний не тільки Ужгород, Мукачево- таке цікаве, охайне містечко.



Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 21:18
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Цитата: lingrod
Гарні фото, але вони зроблені не тепер, так?

Цитата: lingrod
Цього року водночас цвіте магнолія і зацвітає сакура, і їх вже де-не-де підпирає бузок! Така скора весна. Краса на вулицях.

lingrod це фотографії за минулий і позаминулий роки.
Якщо маєте нові і фотографії Ужгорода, Мукачева, то виставляйте нехай усі побачать, що Закарпття це живий ботанічний сад.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
KASYA
23 квітня 2013 21:43
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Ужгород - одне з найкрасивіших міст України.
Мені пощастило там побувати у 2009 році. Дуже шкодую, що не в час цвітіння сакури, а в кінці літа, хоча це місто чудове завжди. Дівчатка, хто не був - відвідайте, не пошкодуєте! :b5a:

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 21:51
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Ось карта Закарпаття

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 22:01
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Наша екскурсія до Ужгородського замку /2009 р/ почалася із покажчика на якому назви цікавих споруд написані двома мовами

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
23 квітня 2013 22:25
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2741
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5538
Цитата: KASYA
Ужгород - одне з найкрасивіших міст України.

Зараз будуть довгі травневі свята. Хто має можливість неодмінно завітайте на Закарпаття - тут є долина нарцисів, замки, соляні шахти, гарячі джерела, чуйні та привітні люди, багатонаціональна кухня

Ось маленька грудочка бринзи



Сир з овечого молока горяни вважають національною стравою. Будз, бринза та вурда – головні різновиди гуцульського сиру. Відрізняються вони за кольором, смаком, структурою і технологією приготування. Спочатку молоко заквашують клягом – спеціальним ферментом, який виробляють зі шлунку теляти. Коли у чані з'являються згустки сиру, їх зліплюють докупи руками, проціджують масу через марлю. Головки сиру вагою 10-15 кілограмів підвішують на сонці. Так народжується бринза – поживна і лікувальна. За сезон від однієї дійної вівці можна отримати 15-20 кілограмів сиру. З часом овеча бринза набуває пікантної гірчинки і за смаком може посперечатися навіть із відомими французькими й голландськими сирами.


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 вересня 2019 02:58

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 8
Користувачі: Наталя82
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100