Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Бринза, домашнього приготування
Канарейка
21 червня 2012 15:02
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Сир "Бринза"
оскільки бринзу роблять з овечого молока, то я швидше доповню свою назву "урбанізована бринза ", тому що робила її з коров'ячого молока. :lol:
,



Для приготування нам потрібно:

3 л молока,
3 ст.л. солі,
пепсин або ренін на кінчику ножа.


Молоко нагріти до температури 45-50 *С. Додати 3 ст.л солі і добре розмішати. Підігріти 1\3 склянки води до 40 *С і розмішати в ньому пепсин, взятий на кінчику ножа.
Додати розчинений пепсин у підігріте молоко і залишити на 15-20 хвилин. Утвориться згусток і відійде сироватка.
Розрізати згусток навхрест (кілька разів, тобто ніби на маленькі кубики) і залишити ще на 15 хвилин у теплому місці:
Викласти згустки на марлю і поставити під прес на декілька годин. Бринза готова.
Я бринзу посипала травами (базиліком і розмарином) та паприкою. Вийшло смачно, навіть діти їли, в яких сир, ой як трудно запхати :am:
Рецепт з кукорами.
Перейти на початок сторінки
Марія БМВ
5 липня 2012 18:00
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 387
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 582
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 894
Цитата: Канарейка
пепсин або ренін на кінчику ножа.


Канарейка,а що це таке :feel: і де його можна купити?
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
5 липня 2012 19:33
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Цитата: Канарейка
пепсин або ренін на кінчику ножа.
і мене цікавить, що це таке, бо моя мама робить якось із желудочків настояних, а про таке вперше чую?????????????????????
Перейти на початок сторінки
нінок
5 липня 2012 23:55
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: лесик-лисик
і мене цікавить, що це таке, бо моя мама робить якось із желудочків настояних, а про таке вперше чую?????????????????????

І я своі"5 копійок" вставлю. :smile: То ферменти, які прискорюють звертання молока(то по-простому), купити можна в аптеці , в інтернет-магазинах(на хлібопічці має бути у Лілі). Я колись робила бринзу , теж з коровячого, правда в нас в місті так і не знайшла тих ферментів, а заміняла курячими яйцями , просто з ними молоко треба до 90 градусів доводити.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
6 липня 2012 12:47
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Марія БМВ
Канарейка,а що це таке і де його можна купити?


Марійка, це такий порошок, продається в будь-якій ветеринарній аптеці, 1 пакетик вистачає на 100 л. молока, і давати його треба зовсім трішки, капеличку, на самісінькому кінчику ножа. А виглядає ось так






Цитата: лесик-лисик
і мене цікавить, що це таке, бо моя мама робить якось із желудочків настояних, а про таке вперше чую?????????????????????

пепсин це якраз і є фермент який виробляється клітинами шлунка для розщеплення білків.
Якщо ти маєш самі шлуночки, то це ще краще, в мене такого нема,тому використовую пепсин - він абсолютно безпечний.

Пепсин або в чистому вигляді, або в складі сычужной закваски застосовується для згортання молока при приготування сирів. Сичужний фермент складається з двох основних компонентів - химозина і пепсину.

Під згортанням молока розуміються процеси коагуляції основного його білка - казеїну і освіти молочного гелю. Будова казеїну така, що за ферментативне згортання «відповідальна» тільки одна пептидний зв'язок в білкової молекули. Розрив білкової молекули з цієї ключової зв'язку і призводить до згортання молока.

Химозин є тим ферментом, який за своєю природою забезпечує розрив зв'язку з цим, при цьому мало зачіпаючи інші. Пепсин зачіпає більш широкий спектр пептидних зв'язків у казеине. Химозин, не будучи сильним протеолитом (розриває незначне число пептидних зв'язків казеїну), виконує підготовчу роботу для діяльності протеаз молочнокислої мікрофлори. Під дією химозина і пепсину розщеплення поліпептидних ланцюгів казеїну йде по пептидного зв'язку між 105-106 амінокислотами (фенілаланін-метіонін) з відщепленням в сироватку ділянки зі 106 по 169 амінокислоту - гідрофільного гликомакропептида, при цьому максимальна кількість білка залишається у згустку.

Для приготування багатьох елітних видів сирів застосовують сичужний фермент, що містить 90-95% химозина і 5-10% пепсину. Але, для деяких інших сирів (сулугуні, бринза) допускається використання пепсину в чистому вигляді. «Народні» рецепти приготування сирів зазвичай рекомендують використання для ферментації пепсиносодержащие лікарські препарати

це вікіпедії, але я трохи перекладала, бо на рос. знайшла :lol:
Перейти на початок сторінки
нінок
6 липня 2012 14:19
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: Канарейка
продається в будь-якій ветеринарній аптеці, 1

О, а я в простих аптеках шукала, а у ветеринарну навіть не заходила. Дякую за докладну відповідь, тепер і я буду знаи. :smile:
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
6 липня 2012 16:55
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Цитата: Канарейка
пепсин це якраз і є фермент який виробляється клітинами шлунка для розщеплення білків.Якщо ти маєш самі шлуночки, то це ще краще, в мене такого нема,тому використовую пепсин - він абсолютно безпечний.

Дякую за відповідь, тепер також буду знати, бо хочеться, щось новеньке пробувати.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
10 вересня 2012 15:31
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
В мене знову бринза, сьогодні звичайна без приправ і спецій

Перейти на початок сторінки
Яруська
10 вересня 2012 15:48
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Цитата: Канарейка
В мене знову бринза, сьогодні звичайна без приправ і спецій

Канареєчко!
яка апетитна твоя бринза! :winked:
Маю вдома таблетки пепсину, зроблю таке при нагоді!
В нас на ринку продають бринзу, то вона має інакший вигляд - як домашній сир, тільки не у грудках, а покришений. Це скоріше в нас називалося би будзом...
Скажи, будь-ласка - із цієї порції скільки приблизно виходить бринзи, певно небагато?...
Перейти на початок сторінки
Канарейка
13 вересня 2012 20:41
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Яруська
називалося би будзом...


о, то я будз теж люблю, то тільки на Франківщині і з овечого молока, і то набагато соленіше і з запахом.

Цитата: Яруська
Скажи, будь-ласка - із цієї порції скільки приблизно виходить бринзи, певно небагато?...


от якраз та ціла тарілка, як на фото.
Перейти на початок сторінки
 
« · Сир · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 вересня 2019 04:20

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 3
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100