Сир "Бринза" оскільки бринзу роблять з овечого молока, то я швидше доповню свою назву "урбанізована бринза ", тому що робила її з коров'ячого молока.
,
Для приготування нам потрібно:
3 л молока,
3 ст.л. солі,
пепсин або ренін на кінчику ножа.
Молоко нагріти до температури 45-50 *С. Додати 3 ст.л солі і добре розмішати. Підігріти 1\3 склянки води до 40 *С і розмішати в ньому пепсин, взятий на кінчику ножа.
Додати розчинений пепсин у підігріте молоко і залишити на 15-20 хвилин. Утвориться згусток і відійде сироватка.
Розрізати згусток навхрест (кілька разів, тобто ніби на маленькі кубики) і залишити ще на 15 хвилин у теплому місці:
Викласти згустки на марлю і поставити під прес на декілька годин. Бринза готова.
Я бринзу посипала травами (базиліком і розмарином) та паприкою. Вийшло смачно, навіть діти їли, в яких сир, ой як трудно запхати
Рецепт з кукорами.