Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Київський торт (ГОСТ), з книги рецептів Ірині Чадєєвої
oksenya75
6 березня 2012 09:44
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 615
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1377

Секрет в тому, що білки потрібно заквасити перед використанням. Просто поставити їх на 12-24 години в тепле місце. Отже, рецепт.
Тісто:
200 г білків (6 невеликих яєць, у мене було 5 великих)
50 г цукру
1 пакетик ванільки (її краще розтерти майже до пудри)
45 г муки
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))
185 г цукру
Значить, білки квасимо, на другий день змішуємо муку, подрібнені горіхи і цукор. Білки збиваємо у пишну піну (дякую чоловіку за мій "звєрский" міксер) до блиску. Всипаємо муку з домішками і акуратно мішаємо. Ділимо масу наполовину, розкладаємо у дві форми (одна 21 см, друга 23см). Потім більшу підріжемо до меншої, залишки використаємо на крихти. Печемо зразу два коржі при 150 градусах 2 години. Якщо не влізає в духовку два коржі, то прийдеться два рази збивати тісто - інакше осяде. Готові коржі лишаємо на 12-24 години, не знімаючи з паперу для випічки.

Крем Шарлот (із запасом на прикраси)
250г масла
225 г цукру
1 маленьке яйце (в мене було велике)
150 г молока
10 г какао
1 пакетик ванільного цукру (розтерти в порошок)
2 ст. л. коньяку
Спершу яйця збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Даєм його у збите масло, добре збиваємо. У майже готовий крем даємо коньяк і ванільку. Відділяємо 200 г крему, даємо в нього какао і ще раз збиваємо.
Зборка:
Не забудьте зняти папір!!!))) Великий корж промазуємо 2/3 білого крему, накриваємо меншим і підрізаємо нижній корж. Крошку не викидаємо. Одну третину шоколадного крему и залишки білого розкладаємо по корнетиках. Решта шоколадного крему - на верх і боки. Потім прикрашаємо кремом з корнетиків, обсипаємо крошкою і їмо))

Чоловік сказав, що нарешті зднову попробував справжній київський торт, який пам"ятає ще з радянського дитинства)))

Перейти на початок сторінки
Ludka
6 березня 2012 09:52
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Класний рецепт, я дуже люблю цей торт, коли чоловік в Києві, то завжди привозить, а я дійсно колись таке читала, що за однією з версій, солодкий шедевр з'явився через помилку кондитера, який, підготувавши для бісквіту яєчний білок, не сховав вчасно в холодильник.. Тоді начальнику бісквітного цеху Костянтину Петренку довелося викручуватися з ситуації і зробити торт з того, що вийшло.
Цитата: oksenya75
Секрет в тому, що білки потрібно заквасити перед використанням. Просто поставити їх на 12-24 години в тепле місце.
Перейти на початок сторінки
Галиночка
6 березня 2012 10:21
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
дякую за рецепт. Обовязково спробую. З сьогоднішніх Київський тортів мені найбільше смакує від фірми "РОшен".
Перейти на початок сторінки
gutka
6 березня 2012 12:58
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1407
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7221
Цитата: oksenya75
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))

шось цікавеньке, спробую приготувати, єдине горішки дуже дрібно не буду дрібнити, а класти цілими
Перейти на початок сторінки
oksenya75
6 березня 2012 13:26
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 615
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1377
Катю, за рецептом і не треба дуже дрібно))) То в мене блендер як звєрь - за 2 секунди все в порох змів))) До речі, можна замінити арахісом, але кеш"ю - то більш правильно.
Перейти на початок сторінки
нінок
6 березня 2012 13:59
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: oksenya75
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))

Вже пару раз читала , що колись ще в радянські часи в справжній Киівський торт добавляли якраз горішки кешю (бо я подумала , нічого собі - певно імпортували потихому , а ми навіть тоді ще не знали , що імо то кешю). :smile:
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
6 березня 2012 14:28
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:598632

Бали: 2083
Я також печу торт Київський за точнісінько таким рецептом. Чоловікові дуже подобається, дійсно смак дитинства.
Перейти на початок сторінки
Татка
6 березня 2012 14:30
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Оксана дякую за рецепт і за секрет, щодо білків, у приготувані цього смачного торта. Я свято була переконана, що якщо білки не холодні то густого міцного бізе з них неполучиться. Виявляється все можливо.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Яруська
6 березня 2012 14:32
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1147
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1175
Цитата: нінок

Вже пару раз читала , що колись ще в радянські часи в справжній Киівський торт добавляли якраз горішки кешю

Завжди була переконана, що у справжньому "Київському" - фундук!
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
6 березня 2012 17:16
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Дякую за рецептик, будемо пробувати пекти.
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 27 квітня 2017 20:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Учора, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes (25 квітня 2017 11:10)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (24 квітня 2017 02:28)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (14 квітня 2017 15:59)
Шацькі озера
  Пише tride (14 квітня 2017 12:23)
Поради
  Пише GalyaEV (13 квітня 2017 12:17)
Таблиця множення
  Пише наталія3105 (12 квітня 2017 14:35)
Жіноча мода
  Пише Натонька (30 березня 2017 09:17)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б (28 березня 2017 20:36)
Універсальний подарунок
  Пише Натонька (27 березня 2017 18:36)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 103
Гостей: 49
Користувачі: rurlswire, butbreella, borya.19788LAB, appeasync, rurlswire, Rounnymund, boxaccori, Rounnymund, ArokkhHef, butbreella, mwnwwhlkyuz, bzmxyaexgvq, semenyuk
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100