Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Київський торт (ГОСТ), з книги рецептів Ірині Чадєєвої
oksenya75
6 березня 2012 09:44
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 615
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1377

Секрет в тому, що білки потрібно заквасити перед використанням. Просто поставити їх на 12-24 години в тепле місце. Отже, рецепт.
Тісто:
200 г білків (6 невеликих яєць, у мене було 5 великих)
50 г цукру
1 пакетик ванільки (її краще розтерти майже до пудри)
45 г муки
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))
185 г цукру
Значить, білки квасимо, на другий день змішуємо муку, подрібнені горіхи і цукор. Білки збиваємо у пишну піну (дякую чоловіку за мій "звєрский" міксер) до блиску. Всипаємо муку з домішками і акуратно мішаємо. Ділимо масу наполовину, розкладаємо у дві форми (одна 21 см, друга 23см). Потім більшу підріжемо до меншої, залишки використаємо на крихти. Печемо зразу два коржі при 150 градусах 2 години. Якщо не влізає в духовку два коржі, то прийдеться два рази збивати тісто - інакше осяде. Готові коржі лишаємо на 12-24 години, не знімаючи з паперу для випічки.

Крем Шарлот (із запасом на прикраси)
250г масла
225 г цукру
1 маленьке яйце (в мене було велике)
150 г молока
10 г какао
1 пакетик ванільного цукру (розтерти в порошок)
2 ст. л. коньяку
Спершу яйця збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Даєм його у збите масло, добре збиваємо. У майже готовий крем даємо коньяк і ванільку. Відділяємо 200 г крему, даємо в нього какао і ще раз збиваємо.
Зборка:
Не забудьте зняти папір!!!))) Великий корж промазуємо 2/3 білого крему, накриваємо меншим і підрізаємо нижній корж. Крошку не викидаємо. Одну третину шоколадного крему и залишки білого розкладаємо по корнетиках. Решта шоколадного крему - на верх і боки. Потім прикрашаємо кремом з корнетиків, обсипаємо крошкою і їмо))

Чоловік сказав, що нарешті зднову попробував справжній київський торт, який пам"ятає ще з радянського дитинства)))

Перейти на початок сторінки
Ludka
6 березня 2012 09:52
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Класний рецепт, я дуже люблю цей торт, коли чоловік в Києві, то завжди привозить, а я дійсно колись таке читала, що за однією з версій, солодкий шедевр з'явився через помилку кондитера, який, підготувавши для бісквіту яєчний білок, не сховав вчасно в холодильник.. Тоді начальнику бісквітного цеху Костянтину Петренку довелося викручуватися з ситуації і зробити торт з того, що вийшло.
Цитата: oksenya75
Секрет в тому, що білки потрібно заквасити перед використанням. Просто поставити їх на 12-24 години в тепле місце.
Перейти на початок сторінки
Галиночка
6 березня 2012 10:21
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
дякую за рецепт. Обовязково спробую. З сьогоднішніх Київський тортів мені найбільше смакує від фірми "РОшен".
Перейти на початок сторінки
gutka
6 березня 2012 12:58
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1407
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7221
Цитата: oksenya75
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))

шось цікавеньке, спробую приготувати, єдине горішки дуже дрібно не буду дрібнити, а класти цілими
Перейти на початок сторінки
oksenya75
6 березня 2012 13:26
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 615
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1377
Катю, за рецептом і не треба дуже дрібно))) То в мене блендер як звєрь - за 2 секунди все в порох змів))) До речі, можна замінити арахісом, але кеш"ю - то більш правильно.
Перейти на початок сторінки
нінок
6 березня 2012 13:59
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: oksenya75
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))

Вже пару раз читала , що колись ще в радянські часи в справжній Киівський торт добавляли якраз горішки кешю (бо я подумала , нічого собі - певно імпортували потихому , а ми навіть тоді ще не знали , що імо то кешю). :smile:
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
6 березня 2012 14:28
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:598632

Бали: 2083
Я також печу торт Київський за точнісінько таким рецептом. Чоловікові дуже подобається, дійсно смак дитинства.
Перейти на початок сторінки
Татка
6 березня 2012 14:30
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Оксана дякую за рецепт і за секрет, щодо білків, у приготувані цього смачного торта. Я свято була переконана, що якщо білки не холодні то густого міцного бізе з них неполучиться. Виявляється все можливо.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Яруська
6 березня 2012 14:32
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1147
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1173
Цитата: нінок

Вже пару раз читала , що колись ще в радянські часи в справжній Киівський торт добавляли якраз горішки кешю

Завжди була переконана, що у справжньому "Київському" - фундук!
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
6 березня 2012 17:16
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Дякую за рецептик, будемо пробувати пекти.
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 17 січня 2017 23:37

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 22:49)
Ідеї для школи
  Пише Окса99 (Сьогодні, 22:05)
Що в нас нині на столі - 8
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 08:55)
Пляцок "Американський"
  Пише Іванка (Учора, 10:40)
Яблучний пляцок пані Ліди
  Пише Іванка (Учора, 10:34)
Торт "Карпатка"
  Пише Іванка (Учора, 10:27)
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (15 січня 2017 23:45)
Гостина в Галини
  Пише HannaHanna (15 січня 2017 13:39)
Пряники. Відео.
  Пише Натонька (14 січня 2017 22:50)
Скарги, пропозиції...
  Пише ОЛЕСЯ (14 січня 2017 11:42)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 83
Гостей: 60
Користувачі: ywVoffgoxy, Leontovichol, uxtetsjazy, blExcaws, ywVoffgoxy, zuExcaws, iaRuispuh, cdEffeply, kaprioljor
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100