Цитата: oksana_k
а що таке таке біленьке на тарілці, у що сіяли?
це вата, крес-салат вирощують на підвіконні, використовуючи тонкий шар вати, насичений водою. Насіння висівають суцільно, ставлять у тепле місце для проростання (на 1—3 дні), а потім переносять посудину на підвіконня і слідкують за постійним зволоженням. Кожні сім днів сівбу повторюють. Зрізають рослинки через 10—12 днів у стадії сім'ядолей і використовують у їжу.
крес-салат вживають у свіжому вигляді для приготування салатів, добавок до інших салатів, прикрашають ним бутерброди, супи, окрошку, рибу, м'ясо, готують гостре зелене масло, сметану, сир, дуже смачно поєднувати з вареними яйцями
Листки крес-салату мають пікантний гострий присмак, містять велику кількість поживних речовин: інформація з нету:"
Насамперед це вітаміни С, В1, В2, В6, РР, К, каротин, мінеральні солі калію, кальцію, заліза, фосфору, натрію, магнію, сірки, йоду, цукор та інші вуглеводи, білки, фітонциди, гірчична олія. Використання його в їжу особливо корисне у дитячому харчуванні та для людей похилого віку. Крес-салат сприяє підвищенню апетиту, зміцненню нервової системи, поліпшенню функції щитовидної залози, очищенню крові та дихальних і сечових шляхів, запобігає недокрів'ю, діатезу, авітамінозам, шкіряним висипам. Крес-салат, як і морські продукти та хрін, можна використовувати при ураженні радіоактивним випромінюванням завдяки вмісту великої кількості йоду, що запобігає нагромадженню в організмі радіоактивного йоду."