Сьогодні пропоную Вам дієтичне м'яско - перепелине. Ніколи його не пробувала і не готувала. Але все колись буває вперше. Часто зустрічала їх у супермаркеті і наважилася купити. Вичитала, що то дуже корисне м'ясо.
Перепелине м'ясо і яйця належать до найцінніших дієтичних продуктів, вони застосовуються в східній народній медицині при лікуванні деяких хвороб протягом століть.Ніжне, соковите і ароматне м'ясо перепілки володіє чудовим смаком, відноситься до делікатесів, в побуті називається "царською їжею". Має високу калорійність, перевершує кролятину і курятину по поживним, смаковим і дієтичним якостям .Перепелине м'ясо використовується в харчуванні при лікуванні хвороб серця, шлунка, печінки, легенів, нирок, зцілює хронічні хвороби, покращує тонус, зміцнює кістки.
Я довго і багато не морочилася. Приготувала їх просто. Але вийшло смачно.
Перепілки печені
Перепілки ( почистити, вимити ) розрізати вздовж хребта і розгорнути. Посолити, поперчити(різними перцями), додати лавровий лист, нарізану кільцями цибулю, можна додати сухі трави(майоран чи розмарин чи інші). Скласти в посудину(накрити її) і в холодильник маринуватися. В мене лежали там ніч до обіду. Потім перекладаємо в змащене олією деко (без цибулі і лавра)(грудкою доверху) , накриваємо фольгою. Пеклися в мене 30 хв. (останні 7-10 хв. зняла фольгу, щоб зарум'янилися). Паралельно пеклася бараболька.
Скажу так-не думала, що то м'ясо таке смачне і ніжне, хоча його і мало. Бо зовнішній вигляд сирих перепілок не внушав мені довіри.
Можете пробувати .
Смачного !!!