Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Французькі булки "Петі Пен"
 

Французькі булки "Петі Пен"

12 листопада, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Французькі булки "Петі Пен"

300 мл. холодного молока(+ -)
1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач)
1-1,5 ч. л. солі
1 ст. л. сухих дріжджів
50 г дуже м'якого вершкового масла
3 1/2 скл. пшеничного борошна

1 яйце чуть збите для змащування
кунжут
борошно для підсипання

Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера.
Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково.

Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.

На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо.

Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2.
Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин.

Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см.
Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину.

Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом.
Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.

P.S. В Франції називають ці булки також - молочними. Свіжими їх заповнюють малосольним лососем, кружальцями моцарелли або запеченими овочами і т. д.

Я давала молоко тепле, а дріжджі свіжі.
Молоко відразу все не вливайте, його може піти менше, ніж 300 грам.
Дуже м'якенькі та смачні булочки!

Джерело: Вдячна за рецепт Клара_С з кукіга.
Рецепт Енбар Ласкін.

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Кіра (12 листопада 2014 16:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
які гарні пухнасті булочки...мммммммм
 



#2 написав: Натонька (12 листопада 2014 17:03)


Група: Адміністратор
Коментарів: 492
вони суперові, печу он знову)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Darka (12 листопада 2014 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Булочки дуже гарні (дріжжова випічка то моя слабість tongue ). Дякую за рецепт,буду печи обовязково b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100