Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Французькі булки "Петі Пен"
 

Французькі булки "Петі Пен"

12 листопада, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Французькі булки "Петі Пен"

300 мл. холодного молока(+ -)
1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач)
1-1,5 ч. л. солі
1 ст. л. сухих дріжджів
50 г дуже м'якого вершкового масла
3 1/2 скл. пшеничного борошна

1 яйце чуть збите для змащування
кунжут
борошно для підсипання

Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера.
Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково.

Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.

На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо.

Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2.
Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин.

Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см.
Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину.

Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом.
Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.

P.S. В Франції називають ці булки також - молочними. Свіжими їх заповнюють малосольним лососем, кружальцями моцарелли або запеченими овочами і т. д.

Я давала молоко тепле, а дріжджі свіжі.
Молоко відразу все не вливайте, його може піти менше, ніж 300 грам.
Дуже м'якенькі та смачні булочки!

Джерело: Вдячна за рецепт Клара_С з кукіга.
Рецепт Енбар Ласкін.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Кіра (12 листопада 2014 16:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
які гарні пухнасті булочки...мммммммм
 



#2 написав: Натонька (12 листопада 2014 17:03)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
вони суперові, печу он знову)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Darka (12 листопада 2014 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Булочки дуже гарні (дріжжова випічка то моя слабість tongue ). Дякую за рецепт,буду печи обовязково b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Учора, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 39
Гостей: 28
Користувачі: Натонька
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100