Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Рецепти тіста » Приготування пісочного тіста
 

Приготування пісочного тіста

30 червня, 2008  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Випічка » Рецепти тіста
 

(Торти, тістечка і печиво з пісочного тіста дуже розсипчасті, тому вони називаються пісочними. При точному дотриманні рецепту хороше пісочне тісто можна приготувати дуже швидко)
Рецептура пісочного тіста
ПродуктиКількість
Мука, чайні стакани11,522,53
Цукор, чайні стакани1/41/31/22/31
Масло або маргарин, г100150200250300
Яйця, шт0,511,522
Вихід випічки, г300450600750900
Масло, цукор і яйця розмішують в каструлі або в мисці деревяной лопаткою до здобуття однорідної маси. У цю масу всипають муку і рукою замішують тісто. Через 1-2 хвилини тісто обробляють. Якщо воно нагрілося від рук, його треба до обробки охолодити.
Присутність в тісті великої кількості жирів забезпечує його пластичність і розсипчастість готових виробів. При зменшенні жирів вироби виходитимуть щільнішими і жорсткішими.
Часткова заміна цілих яєць жовтками збільшує розсипчастість і ніжність виробів. Яйця частково можна замінити водою, від цього збільшується пластичність тіста, але смак виробів погіршується.
Найкраща температура для тіста 15-20 градусів. При нижчій температурі тісто твердне і його важко розкатати.
При температурі вище 25 градусів масло в тісті розм'якшується і може відокремитися від всіх продуктів; таке тісто кришиться при розкочуванні, а приготовані з нього вироби виходять дуже жорсткими. Щоб виправити таке тісто, потрібно його добре охолодити, потримати руки в холодній воді і швидко, протягом 2 хвилин помяти тісто до пластичного стану. Якщо тісто не стає пластичним, треба в нього додати яєчний жовток.
Товсті шматки пісочного тіста погано пропікаються, тому всі вироби слід готувати з пластів, що тонко розкатали, - завтовшки 4-8 мм.
Перед розкачуванням трохи переминають тісто холодними руками, не підсипаючи муки, і формують прямокутний шматок у вигляді цеглини. Цей шматок кладуть на посипаний мукою стіл або дошку, посипають зверху мукою і розкачують в пласт.
Тісто треба розкачувати на рівній дошці або столі. Якщо стіл нерівний, пласт матиме різну товщину, при випічці тонкі місця пригорять, а товсті залишуться непропеченними.
З розкатанного пласта ножем або виїмками роблять різні фігури або переносять пласт на деко за допомогою качалки. Надлишок тіста по краях дека зачищають ножем.
Декаі мають бути чистими, сухими, без всякого змащування, оскільки вироби з пісочного тіста до дек не пристають.
Пісочні вироби випікають при температурі 230-250 градусів до золотистого кольору на поверхні і усередині коржиків. Пласти тіста, що випікаються для нарізних тістечок і тортів, наколюють кінчиком ножа. Якщо пласти в одному місці випеклися, а у іншому місці тісто ще сире, то на випечені місця зверху і знизу кладуть листки паперу і продовжують випічку, поки весь пласт не пропечеться.
Випечені вироби дуже ніжні і легко ламаються. Великі пласти, які потім склеюються кремами або фруктовими начинками, потрібно випікати не на деках, а на залізних листах, з яких легко знімати випечені пласти.
Під час випічки пласти злегка приклеюються до залізного листа. Щоб відірвати пласт від залізного листа, потрібно трохи остудити лист, узяти його обома руками і злегка ударити краєм листа об край столу або інший предмет, поки пласт не зрушиться з місця. Потім притримуючи лівою рукою залізний лист, правою рукою обережно зрушити пласт з листа. Фруктовими начинками і заварними кремами можна склеювати теплі пласти, масляними кремами - лише холодні.
Кришки, що утворюються при різанні випечених пісочних пластів, використовують для обсипання бічних сторін тортів і тістечок.

Книга "Домашнее приготовление" Р.П. Кенгис (1965 г)



Поділитись з друзями:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: лесик-лисик (13 грудня 2011 11:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
дуже велике спасибі за рецепт давно хотіла собі схемку переписала
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 106
Гостей: 80
Користувачі: Маруся, Іриска, RuslanaD, Ardditace, Postonatika
Роботи: Google Bot, spider Bot, Google AdSense, spider Bot, Google Bot, Google Bot, crawl Bot, spider Bot, spider Bot, Yandex Bot, Yandex Bot, crawl Bot, Google Bot, Google Bot, Google Bot, Google Bot, crawl Bot, Yahoo Bot, Google AdSense, Google Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Ardditace, RuslanaD, Маруся, Іриска, кицюня, ArtripFup, wooom, Машуня, Postonatika, інна, OkIv, Канарейка, yanis, Tusya, Яруська, icenueanate, KotMarta, chajka, Vajnrauh, AgnesKaps

Нове на форумі
 
"Гормон щастя" або життя без депресії.
  Пише Кіра (Сьогодні, 13:14)
Чим хата багата
  Пише chajka (Сьогодні, 11:45)
Кондитерські інструменти та барвники
  Пише anna 83 (Учора, 23:16)
Вітання для Олени
  Пише ssaazzoonn (Учора, 19:53)
В гостях у Оксани - 3
  Пише ssaazzoonn (Учора, 19:38)
VII Національне Свято Шоколаду
  Пише LiLu (20 жовтня 2014 19:11)
Торти прикрашені шоколадом
  Пише Марія Митник (18 жовтня 2014 18:44)
Весільні торти-2.
  Пише Nataly Cake (18 жовтня 2014 13:57)
Торти на 1 рочок
  Пише Nataly Cake (18 жовтня 2014 13:51)
Дитячі тортики -6
  Пише Nataly Cake (18 жовтня 2014 13:38)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100