Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-16 Різдвяний піст
Ludany
30 листопада 2009 05:44
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
В суботу 28 грудня розпочався Різдвяний піст.Головна мета посту, встановленого ще в ранні століття християнства, - духовне очищення людини. Тому піст - це відмова не тільки від тваринної їжі, але і від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, для того, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято Різдва.
Суворо дотримуватися поста в мене не виходить,але буду старатися хоча кожну п"ятницю та тиждень перед святами утримуватися від скоромної їжі.
Поститися не означає голодати,давайте в цьому ФМ поділимося рецептами смачних пісних страв.
Перейти на початок сторінки
Яринка
30 листопада 2009 10:18
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: 58
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 164
Реєстрація: 26.08.2011

ICQ:--

Бали: 218
ЛІНИВІ ГОМБОВЦІ
Тісто ,як на вареники
Гриби жарені з цибулею
Тісто розкатати прямокутником,змазати грибами,звернути рулетом.Порізати на шматки ,зварити ,як вареники .Вийняти на таріль та залити грибним соусом.Смачного
Перейти на початок сторінки
котяра
30 листопада 2009 10:23
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 38
Група: BANNED
Повідомлень: 348
Реєстрація: 30.09.2009

ICQ:--

Бали: 206
Яринка,
інтересний рецепт.А скажіть будь-ласка,то непотрібно защипувати,коли будуть варитися начинка не вилетить?(а можливо я чогось незрозуміла)
Перейти на початок сторінки
Яринка
30 листопада 2009 10:36
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: 58
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 164
Реєстрація: 26.08.2011

ICQ:--

Бали: 218
Таня! Коли ти будеш скручувати рулет ,то ти його трохи притискай.А коли будеш різати на шматки ,то ножем трохи стягуй.
Перейти на початок сторінки
котяра
30 листопада 2009 10:39
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 38
Група: BANNED
Повідомлень: 348
Реєстрація: 30.09.2009

ICQ:--

Бали: 206
Яринка,
Дякую за відповідь.
Перейти на початок сторінки
Яринка
30 листопада 2009 11:07
Повідомлення #6


Молода господинька
  • 34

Репутація: 58
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 164
Реєстрація: 26.08.2011

ICQ:--

Бали: 218
ЦЕПЕЛІНИ
(по-нашому)
Картопля сира-15шт
Картопля варена-5 шт
сіль
Гриби
цибуля
олія
сіль,перець
Картоплю відварити.потовкти
Сиру картоплю натерти(вічка на деруни) ,віджати сік(обовязково).Добре вимішати сиру та варену картоплю,посолити.
Піджарити гриби з цибулею,охолодити.
У вас кипить підсолена вода.На мокру руку берете картоплю,розплескуєте її ,кладете гриби, плесканчик закриваєте,робете кульки(все робиться мокрими руками) та кидаєте в кипяток.Коли вспливають наверх ,готові. Потім вибираєте на блюдо та заливаєте грибним соусом або обжареними на олії сухарями
Перейти на початок сторінки
ir71
30 листопада 2009 11:54
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Голубці з картоплі та гречки



На 1 кг свіжої капусти — 1 склянку вареної гречки,
1кг сирої картоплі
Половину капусти(дрібно подрібнити)
1-2 цибулини
Перець,сіль
1л томатного соку
Свіжу капусту обварити у киплячій воді цілою головкою без качана і відокремити листки. У листків зрізати жилки. Гречку заправляють січеною злегка підсмаженою цибулею, перцем і сіллю.
Картоплю потерти як на деруни і додати подріблену капусту.Вимішати картопляну масу хз гречкою.Якщо дуже ріка маса то можна додати 1-2ст л кукурудзяного борошна.Посолити,поперчити.
Заправлену масу кладемо на підготовлені листки капусти, згортаємо трубкою, укладають у сотейник або у кастрюлю, заливаємо томатним соком і тушкують до готовності. При подачі на стіл голубці поливають підливою, у якій вони тушкувались.

Перейти на початок сторінки
gutka
2 грудня 2009 13:44
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
моя бабуся в піст завжди готувала таку страву

відварені макарони (чи домашня локшина) змішати з попередньо запареним та стертим в макітрі з цукром маком та солодкими вишнями без кісточок (щороку ми обов"язково на зиму заготовляємо вишні без кісточок з цукром у власному соці)
Перейти на початок сторінки
gutka
2 грудня 2009 13:51
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
ще смачненький салатик пісний та дієтичний з ЧЕРВОНОГО БУРЯКА

взяти порівно зварений та сирий червоний буряк натерти на тертці
додати подрібнені грецькі горіхи, до смаку приправити (бажано поменше
солити, я додаю зубчик два подрібненого часнику) та заправити рослинною олією.
Перейти на початок сторінки
gutka
2 грудня 2009 13:54
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
ось ще варіант
Пісний салатик


Буряк, морвку, яблуко почистити і потерти на терці викласти в миску. Полити лимонним соком і перемішати.

Грецькі горіхи посікти і підсмажити на сухій сковороді (2-3 хв)

Приготувати соус: вінчиком збити олію, грічицю, апельсиновий сік

Салат посолити, поперчити і полити соусом. Перемішати і поставити на 15 хв в холодильник.

Перед подачею присипати горіхами,петрушкою та гранатовими зернами
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 02:32

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100