Цікаво...стільки є різних імен і кожне має своє значення.А що означає ваше імя???А чому вас так назвали???
Мене звати Ірина.Знаю що моє імя в перекладі з Грецької значить МИР! А ще на одному з сайтій знайшла що ІРИНА – присвячена Ірію (раю) - країна, куди відлітають птахи і душі предків. Назвала мене старша сестричка так.Вона ходила в садочок і мала подружку Іринку.І коли родилася я то батьки вмрішили мене назвати Люба,але сестра кричала :"хочу Ірку-шкірку",та й батьки пішли їй на поступки.Так я стала Іркою.
Мого чоловіка звати Василь.ВАСИЛЬ, ВАСИЛЬКО – селянин (весь - село), намісник; Василь - прояв Бога Місяця, який уособлює прошарок селян і на людиноподібних стелах позначає черево. Назвали його в честь діда Василя. Я свого сина назвала БОГОДАР -дарований Богом.Дуже довго ми на нього чекали і нам Бог всетаки його подарував. А старший син Марян.Важко знайти значення такого імені.Воно походить від Марії і Анни,тобто Маріанна.А вже у чоловічому походженні вийшло Марян.Хоча дуже мріяла назвати сина Маркіян.Та свекруха недала!!!тепер жалію що пішла їй на поступки.
Ось така у нас історія.Роскажіть про свої імена...
Моє ім"я Наталя. Так хотіла назвати моя мама. А мамина свекруха хотіла назвати мене Марія, так само як її звати. Але мама заявила: Я родила і назву як я хочу. З латинської означає "рідна". Мого чоловіка звати Володимир. Це ім"я має слов"янське походження. Має 2 корені "влад"-володіти і "мир"- мир, світ, що означає володіє світом. Синочок наш Сашко(Олександр). Ім"я походить від давньогрецьких слів "алекс"- захищати і "андрос"- людина, що означає захисник людей. Я як родила то вагалася як назвати- Сашко чи Арсен. І ми з чоловіком вибрали Сашка.
Ой так цікаво!!! А я Соломія,але не знаю значення свого імені.Може хтось знає напишіть!Я буду рада почитати і дізнатися. Мій чоловік ДЕНИС – денний; від Денниці – Богині ранкової зорі
У роботі виявляє дивовижну кмітливість, труднощі долає без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий. Ніколи не відмовиться заробити зайву копійку. У стосунках між сусідами й товаришами Микола простий та дружелюбний, але в ролі керівника чи начальника стає подібним до маленького царка. Підлеглі побоюються як його зосередженого мовчання, так і бурхливих спалахів гніву, які в нього іноді трапляються. У такому стані Микола здатний на руйнівні дії - свідомість, засліплена гнівом, погано контролює вчинки. Але швидко починає шкодувати про скоєне і потім протягом тривалого часу може мати винуватий вигляд.
Микола влюбливий, у коханні пристрасний. Жінку, котра йому сподобалась, без довгих вагань запрошує на побачення. А ще через кілька днів пропонує їй руку і серце. Що про нього скажуть інші, як сприймають його кавалерський натиск, Миколу мало хвилює. У жінці він цінує не тільки зовнішні дані, вміє насолоджуватись і духовною близькістю. Ревнивий, у нападі ревнощів некерований.
Багато сил вкладає в облаштування житла, значну частину роботи виконує самостійно. Миколі слід бути обережним з алкоголем, бо звикання до спиртного в нього розвивається швидко і може призвести до алкоголізму. Дуже любить дітей. Із ними стає іншим, потурає всім їхнім примхам.
Миколі найкраще одружитись з жінкою на ім'я Любов, Ганна, Зінаїда, Ельвіра, Зоя, Дарія. Не буде щасливим шлюб із Аллою, Діною, Оленою, Таїсією, Євгенією.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
КАТЕРИНА. Назва походить від грецького слова "катаріос", що означає "чистий, невинний".
Катерина, у поданні більшості людей, викликає асоціації з "царським" Ім'ям, величавість і властністью. Але в житті жінки, називані цим ім'ям, найчастіше нічого загального з таким поданням не мають.
Катерина вже в дитинстві виділяється деякими своєрідністю. Вона любить робити запаси, проявляючи при цьому жадібність. Самолюбні, прагне бути кращою в класі й спілкуватися намагається тільки з "обраними".
Добре справляється з роботою в будь-якому виді діяльності, особливої переваги якої-небудь професії не віддає.
Біля Катерини постійно перебуває багато шанувальників, але заміж вона довго не виходить. Шукає чоловіка, близького їй по психологічному складу. Катерина випробовує внутрішнє занепокоєння і тривогу через незначні приводи, вона може робити непередбачені вчинки, і їй потрібен чоловік, який дав би їй почуття впевненості в собі. Господарськими справами займається по необхідності. Не завжди вдається правильно виховувати дітей.
Энергетика и Карма имени: в имени Ульяна заложен огромный заряд жизнелюбия и оптимизма. Имя склоняет ее к открытости, общительности и довольно мягкому чувству юмору и дай Бог, чтобы эти качества не были заглушены чересчур жестким воспитанием. Обычно с самого детства в Ульяне начинают проявляться черты увлекающейся натуры. Скорее всего, она будет испытывать любовь к самым разным областям искусства, и очень вероятно, что и ей самой будет присуща некая творческая жилка. Впрочем, совсем не обязательно, что Уля начнет писать стихи или рисовать, ее чувственность может проявиться и в простой тяге к украшательству своей комнаты, но делать это она будет с большой душой. Хуже обстоит дело с точными науками, по которым в школе у нее могут возникнуть проблемы с успеваемостью. Если родители желают исправить такое положение Дел, им надо постараться помочь своей дочери найти в этих науках скрытую красоту, если, конечно, они сами способны заметить таковую. В некоторой степени могут помочь и обычные убеждения в необходимости образования, но желательно без рукоприкладства.
Интересно, что творческая натура Ульяны придает ее поведению некоторую загадочность и шарм, а добродушное чувство юмора еще более привлекает к ней людей. Часто ее дом становится любимым местом сбора всевозможных компаний, и помешать этому могут, пожалуй, только жилищные условия. Жаль только, что достаточная мягкость Ульяны может пробудить в ее муже чувство некоторой свободы от обязательств, а веселые компании предоставят возможность это чувство реализовать. В этом случае он сильно рискует, поскольку чувственная натура Ули вряд ли захочет искать ему оправдание. Быть может, она спрячет свою боль за улыбкой, но все равно разрыв практически неизбежен.
В целом же большинство шансов за то, что жизнь Ульяны сложится довольно удачно, хотя если в ее планах стоит вопрос достижения каких-либо профессиональных высот, то ей следует обратить побольше внимания на свои пробивные способности, которые нередко у нее отсутствуют напрочь. Ульяна — обладательница нежного и покладистого характера. Но, несмотря на это, твердо знает, чего хочет. Она уверенно идет к намеченной цели и практически всегда добивается успеха. Не боится монотонной и кропотливой работы. Ульяна верная и преданная спутница жизни. Семья для нее всегда будет на первом месте. В ее доме всегда царят порядок и уют. Ее ценят и любят коллеги по работе и друзья, потому что она не станет распускать ни про кого слухи, всегда хранит чужую тайну.
Секреты общения. Ульяна умеет ценить в людях чувство юмора, когда оно не окрашено в агрессивные тона. Это практически универсальный ключ для общения с ней. Ну а кроме этого, не стоит забывать, что за ее уравновешенностью обычно скрываются глубокие чувства, а нередко и страстность. Это имя подходит Тельцам, Водолеям, Львам и Ракам, но не Скорпионам, Девам, Рыбам и Близнецам.
Скачала з http://taina.aib.ru/names/woman/tajna-imeni-uljana.htm
Леонід досягає значних успіхів в обраній спеціальності. На будь-якій роботі в нього встановлюються добрі стосунки з товаришами та начальством. Пояснюється це все тим, що в Леоніда досить гнучка вдача, він уміє пристосовуватися до різних обставин і залагоджує конфлікти. Проте там, де треба, Леонід може бути впертим, принциповим і непоступливим.
У молодості легкий на підйом, полюбляє нічну риболовлю та юшку коло вогнища, але зробить усе так, щоб, не дай, Боже, не застудити поперек або не підхопити нежить.
У стосунках із жінками Леонід являє собою той класичний тип чоловіка, шлях до серця котрого лежить через шлунок. Перш ніж щось у нього попросити, слід переконатися в тому, що Леонід ситий. Певна річ, він не позбавлений високих почуттів, але є реальна небезпека вбити ці почуття щоденними макаронами й вареними яйцями.
Дружина Леоніда має пам'ятати ще одне: він дуже болісно ставиться до докорів на свою адресу при людях. Якщо в неї виникне бажання зробити йому зауваження, то найкраще почекати, поки навколо нікого не буде.
Добре для Леоніда було б узяти дружину на ім'я Людмила, Алла, Ганна, Наталія, Валентина, Поліна. Не слід брати шлюб із Яною, Тетяною, Владленою, Галиною.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Я вам напишу про кілька українсько-словянські імена,які чомусь у нас забули,а вони мають доволі гарне значення і гарно звучать ось наприклад БАЖАН – бажаний, жаданий БОГОЛЮБ – який любить Бога, любимий Богом, набожний ВИТОМИР – привітний з людьми (миром); який вітає мир ВОЛОДАР – власник; якому подарована влада ВСЕСЛАВ – найбільш славний; який все прославляє ДАН, ДАНИЛО – даний; присвячений Богині Води Дані. ДАРОМИР – який дарує мир; подарований для людей (миру). ЗОРЕСЛАВ – озорений славою; який славить зорю. ЗОРЯН – походить від слова "зоря" або "зорі". КАЗИМИР – палкий, полум’яний, шалений; відомий або славний; який каже миру. КРАСНОСЛАВ – красою славний. ЛЮБОМИР – який любить мир; любий для миру (людей ЛЕВ, ЛЕВКО – лев - символ сили і влади. ЛЕСЬ – божественний, ласкавий МАРКО – водяний, морський; який прийшов із духовного світу. МСТИСЛАВ – "мостити славою"; мостити - платити взаємністю РАТОМИР, РАТМИР – борець за мир; захисник миру. Ратимир – хоробрий воїн Олександра Невського. СВІТОДАР, СВІТЛОДАР – який дарує світ (світло). СВЯТОМИР – освячений миром (людьми); миролюбний. СЕВЕРИН – суворий; належний до сіверян - північно-українського народу. СНІЖАН – народжений в снігову пору. ТАРАС – сильний, буйний; присвячений Туру. ЩЕДРОМИР – щедрий для людей. ЩЕДРОСЛАВ – уславлений щедрістю. ЯРОПОЛК – ярий (мужній) воїн. Імена багатьох князів Русі.
БЕРИСЛАВА – яка бере славу БІЛОМИРА – свята для людей (миру). БІЛОСЛАВА – уславлена своєю чистотою (внутрішньою красою). БОГОДАРА – дарована Богом. БОГОЛЮБА – яка любить Бога і любима Богом; набожна
ВЕСЕЛКА – яка веселить, від веселки (радуги). ВИТА, ВИТАНА – яка несе життя; яка вітає. ВІРОДАНА – яка дає віру. ВІРОДАРА – яка дарує віру. ВЛАДА, ВЛАДАНА – володарка ВОГНЕМИРА – вогонь для миру (людей).
ДАЛЕМИЛА – дуже мила ДОЛЕСЛАВА – славна доля. ДУБРАВА – присвячена діброві. ЖИТОСЛАВА – живе для слави, яка славить життя.
ЗЛАТОМИРА – яка несе золотий мир. ЗЛАТОСЛАВА – золотим сонцем уславлена; та, що має золоту (осяйну) славу. ЗОРЕМИЛА – зорям мила; та, що милується зорями. ЗОРИНА – блискуча, сяюча. ЗОРЯ, ЗОРЯНА, ЗОРИНЯ – від слова “зоря”. Зоря - Богиня вранішньої зорі КАЗКА – гарна як казка. КАЛИНА, КИЛИНА – від назви куща і ягід; символ жіночості й краси. КАТЕРИНА – яка вирішує долю людини: котитися і ринути (загинути). КРАСНОСЛАВА – красою славна. КРАСУНЯ – вродлива, гарна.
ЛАДОМИЛА – Ладі мила; ладна (гарна) і мила. ЛЮБОСЛАВА – яка любить славу. ЛЮБОЯРА – яка яро любить. ЛЮДОМИРА – яка приносить людям мир; мирна з людьми.
ПЕРЕЯСЛАВА – яка перейняла славу. ПЕСТИНА – від “пестити” - ласкати. ПОЛЯНА, ПОЛІНА – польова. [b]ПРАВДОЛЮБА – яка любить правду, правдива. ПРАВОМИРА[/b] – яка правує миром (світом і людьми). ПРАВОСЛАВА – яка славить світ Прави.
РАДА, РАДАНА – порадниця; радісна. РАДИСЛАВА, РАДОСЛАВА – яка славить радість. РАДМИЛА – радісна і мила; рада милуватися. РАДМИРА, РАДИМИРА, РАДОМИРА – яка радує мир (народ). РАДОВАНА – яка радує. РУСЛАНА – рус (назва народу) і лан (земля). РУТА – священна квітка; руда, червона; рута-м'ята використовується в жіночих чарах.
СВІТОГОРА – світлочола. СВІТОДАРА – яка світлом дарована. СВІТОЗАРА – яка "озаряє" світлом; озорена світлом. СВІТОЛИКА – яка має світле лико. СВІТОЛЮБА – яка любить світ (світло). СВІТОМИРА – яка несе світ в мир (для народу). СВІТОСЛАВА – яка славить світ.
ТАЇНА – таємнича. ТЕТЯНА – татова дочка (від “татунь” – батько). ТВЕРДИМИРА – твердий (міцний) мир; яка утверджує мир. ТВЕРДИСЛАВА, ТВЕРДОСЛАВА – тверду (міцну) славу має.
ХРИСТИНА, ХРИСТЯ – від хреста - символа сонця або місяця.
ЩАСТИМИРА – щастя для людей; яка ощасливлює. ЩАСТИСЛАВА – обдарована щастям. ЩЕДРОГОСТА – щедра гостя; щедра для гостей. ЩЕДРОМИРА – щедра для людей (миру). ЩЕДРОСЛАВА – уславлена щедрістю.
ЯВОРИНА – від дерева явір (дерево життя). ЯЛИНА – священна - від назви священного вічнозеленого дерева. ЯНА, ЯНКА – див. Іванна. ЯРА, ЯРИНА – плодюча, сильна. Ярина – дочка кн. Володимира Святославовича. ЯРОМИЛА – дуже мила. ЯРОМИРА – весняний мир (світ); народжена весною. ЯРОМИСЛА – жваво мисляча. ЯРОСВІТА – яка дає ярий світ. ЯРОСЛАВА – уславлена Ярилом. ЯРУНЯ – життєстверджуюча.