Тушка качки варений потрух м'ясо з бульйону цибулина 2 яйця 2 ст. л. мелених сухарів з булки сіль, перець, майонез зелень петрушки
Тушку качки обсмалити, почистити, помити, посолити і посипати розтовченим часником. З шийки обережно зняти шкіру. Зварений у бульйоні потрух і м'ясо перемолоти на м'ясорубці разом зі сирою печінкою і цибулею, додати жовтки, посолити, поперчити, вимішати з білковою піною, сухарями і дрібно нарізаною зеленню петрушки. Цією начинкою заповнити черевну порожнину качки і шию, зашити і змастити майонезом. Покласти в гусятницю, накрити і запікати в гарячій духовці (240 градусів) протягом години, час від часу поливаючи соком, який утворився під час запікання. Якщо сік википів, підлити холодною водою. Під кінець запікання відкрити кришку, щоб качка зарум'янилася. Зі спеченої качки вибрати нитки, розрізати зі сторони хребта, вибрати начинку, обережно нарізати її скибками і викласти посередині довгого полумиска. Тушку і шийку нарізати порційними шматками, обкласти ними начинку, посипати меленим солодким перцем, прикрасити листочками петрушки. До качки подати буряковий салат або картоплю, смажену дольками.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Тушка качки 2 цибулини 1 л води 0,4 скл. оцту 5-7 горошин перцю лавровий листок часник 100 г сметани 1 ч. л. борошна, сіль
Почищену тушку качки помити і обкласти кружальцями цибулі. Закип'ятити воду зі спеціями, додати оцет, охолодити і цим маринадом залити тушку качки. Зберігати в холодному місці протягом 2-3 днів, кожний день перевертаючи тушку. Перед запіканням тушку обсушити рушничком, посолити, посипати розтовченим часником і змастити майонезом. Запікати в нагрій духовці (220) до готовності, час від часу поливаючи качку соком, що утворився під час запікання. Спечену качку поділити на порційні шматки, викласти на полумисок і полити таким соусом: сметану вимішати з борошном, посолити, влити 0,5 скл. води, заправити соком, що залишився під час запікання, і закип'ятити на повільному вогні. До качки подати печену картоплю і салат.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Тушка качки 500 г кислих яблук 1 кг картоплі сль, 1 ст. л. майонезу зелень петрушки, 1-2 зубці часнику
Почищену і помиту качку посолити, посипати розтовченим часником і залишити на 2 години (краще на ніч) Перед запіканням яблука помити, нарізати на четвертинки, вибрати серцевину, заповнити ними черевну порожнину качки і зашити білими нитками. Змастити качку майонезом, покласти в гусятницю, влити 0,5 скл. води і запікати в духовці (240), час від часу поливаючи соком, який утворився під час запікання. Якщо сік википів, підлити водою. Напівготову качку обкласти напівзвареною картоплею і запікати до готовності. Перед подачею качку нарізати на порційні шматки, викласти на полумисок, обкласти картоплею і яблучним пюре. Картоплю посолити і посипати нарізаною зеленню петрушки. До качки подати компот.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
3 молоді качки (вагою близько 1,2 кг) 200 г хлібних дрібок 1 г меленого перцю 100 г цибулі 150 г бекона 1 пучок петрушки
Тушки почищених, промитих і обсушених молодих качок посолити і натерти чорним перцем. Фарш приготувати так: спассерувати на маслі дрібно нарізану цибулю і підрум'янити разом з нею попередньо ошпарений в окропі (для видалення солі) і нарізаний соломкою бекон; добавити хлібні дрібки, розмішати їх з цибулею і беконом та посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Приготованою начинкою наповнити качок та зашити. Фаршированих качок змастити маслом, покласти в каструлю і запікати, поливаючи час від часу маслом. При подачі на стіл розрізати вздовж пополам і залити соусом, в котрому вони запікались. Подати з салатом по вибору, без інших гарнірів.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Качка щось не дуже вийшла Хоча м"ясо мягесеньке було!!! Чи то я качки не люблю, чи щось інше. я і медом натерла, і соевим соусом. + яблука ітд. Короче - трохи смерділа . все ж таки мясо спецефічне. Я за курятину. свинину, телятину, кролятину і за індика!