14 лимонів 0,25 -0,5 л води 1 кг цукру 50 г фісташок
Лимони почистити від жовтої шкірки і дрібно порізати, зібрати сок. Долити води, добавити цукор, довести до кипіння і варити на сильному вогні 2 хвилини. Наприкінці додати посічені фісташки. Перекласти в банки і закатати кришками.
Газета "Порадник"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
1 кг черешень 1-2 ст. л. цукру 3 г лимонної кислоти
Ягоди відокремити від плодоніжок, видалити кісточки. Підготовлені ягоди покласти в каструлю й уварити на слабкому вогні до половини об'єму. Додати цукор за смаком. Гарячу масу перекласти в банки. Стерелізувати в киплячій воді літрові банки 20-25 хв., дволітрові -30 хв. Закупорити.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Великі шовковиці промити, видалити плодоніжки, покласти в банки і засипати цукром. Банки з ягодами стерелізувати 8 хв. або пастеризувати 25 хв. Банки закупорити, охолодити.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
1 кг цукру , 500 г абрикосів, 2 скл. води Дозрілі абрикоси поколоти, залити теплим сиропом, залишивши на кілька годин (5-6 год) для поглинання сиропом абрикос. Після цього варити на легкому вогні протягом 10 хв. і охолодити. Цю процедуру повторити кілька разів (приблизно 4), поки ягоди стануть прозорими, при цьому ягоди не помішувати, а легко струшувати. Охолоджене варення скласти до банок. Так само варити варення з абрикосів без кісточок або половинками. Для кращого запаху дати 1-2 очищених зерняток з кісточок.
Я за цим рецептом вперше готую. Попередні роки просто робила абрикосовий джем. Що із цього рецепту вийде - побачу і згодом напишу.
Для маринування потрібно відібрати цибулини діаметром не більше 3 см. Більш крупні головки можна маринувати окремо, розрізуючи їх навпіл. Розсортувавши по розмірах, цибулини потрібно почистити від лушпиння, зрізати "шийку" і "дінце", вимити і 2-3 хв. бланширувати в киплячій воді. Скласти в банки, на дно яких покласти спеції: лавровий листок, 3-4 зернини чорного перцю, гвоздику, шматочок кориці. Залити маринадом, приготованим у співвідношенні: на 1 літр киплячої води по 50 г цукру, 200 мл 6% оцту. Банки герметично закрити і стерелізувати 7-8 хв.
Маринована цибуля подається як гарнір до м'ясних страв або використовується для приготування салатів.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Склад заливки: 9% оцет і вода у співвідношенні 1:1. На літрову банку - 15 горошин перцю, 1 стручок червоного гіркого перцю, 4-5 лаврових листка, 1 ст. л. солі. Невеликі цибулини почистити, надрізати зверху і скласти в банку. Між цибулинами покласти приправи і посолити. Залити оцтом і закрити.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Цибулю почистити, вимити, нарізати кільцями і щільно скласти в банки, пересипаючи сіллю. Зверху залишити шар солі. Закрити і зберігати в холодному місці.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
СОУС ДО М" ЯСНИХ І РИБНИХ СТРАВ 1 кг сливок 5 шт червоного болгар. перцю 2 головки часнику 1 шт пекучого пецю це все змолоти і додати: 1 ст л солі 2 ст л цукру 2 ст л томатної пасти Варити 15 хв помішуючи Розлити по банках і тримати в холодильнику [attachment=1773]
Огірки без консервування. Хочу поділитися дуже смачним рецептом огірочків. Але їх не треба консервувати,я тримаю в холодильнику . Потрібно:1 літрова банка натертих старих огірків 100 г стаканчик давленого часнику 100г cтаканчик солі кам'яної Все це перемішати і перекладати невеличкі огірочки.Зразу поставити до холодильнику.Вони будуть у власному розсолі.Всім смакують(до зими з'їдаємо)