Тістечко "Метрове"1. Біле тісто: 3 яйця, 150 г цукру, 2,5 столові ложки води, 150 г борошна +1 ст.ложку, порошок до печива - 1 чайну ложку.
2. Темне тісто: 3 яйця, 150 г цукру, 2,5 столові ложки води, 150 г борошна, 1 столова ложка какао, 1 чайна ложка порошка до печива.
Спекти два бісквіта в окремих довгих формочках з округлим , ребристим дном. Охолодити їх, порізати поперек товщиною 1 см.
Крем: 5 жовтків збити з 150 гр цукру, додати 5 ст. ложок борошна, добре збити, розвести гарячим молоком - 0,5 літра, заварити , постійно помішуючи, відставити з вогню.
Далі збити 5 білків з ванільним цукром (1 пачечка) та лимонним соком (1 ст. ложка), і поступово ввести збити білки в гарячий крем. Вони якраз запаряться, а крем набуде повітряної структури.
Даля збиваємо масло( 200 гр) і потім, як вистигне наш крем, з"єднуємо збите масло і заварний крем, теж поступово.
Далі - збираємо тістечка.
Кожну перерізану шайбочку змащуємо кремом з двох боків і з"єднуємо, чергуючи білі і темні шайбочки. Так, якщо ми складемо всі наші шматки в один - в нас вийде довге-довге тістечко, звідси, певно, назва - метрове.
Решту крема викласти зверху, розгладити, прикрасити на власний розсуд. Добре виходить, коли прикрашати розтопленим шоколадом.
Має трошки постояти - хоч годинку-дві.
А нарізаємо - під кутом 45*.