Розкажу,як я фарширую коропа.Рецепт "на око",приблизно для рибки,вагою 1 кілограм.
Нам буде потрібно
Короп
2 яйця
2-3 невеликих цибулини(зісклити на сковорідці з олією)
скибка білого хліба
сіль
перець
приправа до риби
Очищаємо короп,плавники залишаємо-так гарніше виглядає на столі.Тоді приступаємо до знімання шкіри,що є самим важким у процесі фарширування
підрізаємо не дуже гострим ножиком м"ясо зкраю і тоді пальцями(ні в якому разі не ножем),щоб не пошкодити шкіру,знімаємо її.Коли шкіра відділена від м"яса з обох сторін,зі сторони хвоста потрібно ніби вивернути рибу з неї,і вже тоді відділяти по довжині хребта
Відрізаємо тушку від шкіри біля хвоста,залишаючи його маленьку частинку в шкірі,щоб тримав форму,і біля голови.
Відділяємо ножем м"ясо від кісток,а щоб нічого не пропадало,кістки пару хвилин прокип"ятити і обібрати з них м"ясо.Пропускаємо м"ясо і розмочений хліб через м"ясорубку,додаємо 2 ст.ложки подрібненої блендером цибулі
взбиті міксером яйця
спеції і починаємо ложкою інтенсивно вимішувати.Спочатку фарш покажеться рідкуватим,але в процесі вимішування стане тугим,буде важко його мішати.
Коли фарш готовий,розмотуєм харчову плівку,кладемо на неї шкіру і фаршируємо
Потім акуратно з"єднуєм розріз і замотуєм рибу плівкою по всій довжині,старатись рівномірно стискати.
Потім кладемо рибку в пакет для запікання,в бритванку наливаємо трішки води,кладемо туди підготовлену рибу і ставимо в духовку(180 градусів),готуємо приблизно 1 год.
Рибу охолодити,зняти плівку і прикрасити за бажанням.
Риба- дуже смачна,основне не переборщити з хлібом.Дехто додає ще куряче м"ясо у фарш,я люблю,щоб риба була рибою.Смачнішої риби фаршированої я поки-що не їла.
Додаю фото 4-річної давності
Трохи перетримала в духовці,але на смак це не вплинуло,а вигляд завжди можна замаскувати