Незабаром свято Миколая Чудотворця.
То ж можна приготувати Миколайчиків за рецептом Дарії Цвек
• 600 г борошна
• 150 г маргарину (давала смалець, щоб було пухкіше)
• 2 яйця + 2 жовтки
• 200 г цукру
• 150 г рідкого меду (можна змішати штучний та натуральний)
• по 0,5 ч.л. мелених кориці і гвоздики (можна ще й імбиру втерти)
• 1 ч.л. соди
• 2 ст.л. сметани
• Для глазурі: 1 білок
• 1 скл цукру-пудри
• 0,5 ч.л. лимонного соку
Приготування:
До просіяного борошна всипати соду і додати натертий на крупній тертці маргарин, посікти все разом. Додати яйця, жовтки, сметану, цукор, спеції і мед, замісити тісто і залишити в холодильнику на ніч. З охолодженого тіста розкачати паляниці завтовшки 0,5см, прикласти форми з картону і вирізати "миколайчиків". Викласти пряники на змащене і притрушене борошном деко. Випікати при 180 градусах до золотистого кольору. Готові "миколайчики" охолодити і покрити глазур'ю. Для приготування глазурі збити білок на круту піну, поступово всипаючи цукор-пудру і додаючи лимонний сік.