Лазанья
Тісто:На кожні 100гр.муки-1 яйце,сіль,
трошки олії.Замісити тісто,як на лапшу,розкачати і вирізати пласти під форму.На середню форму-300гр.муки.
Рагу:смажимо на олії цибулю,додаємо натерту моркву,через пару хвилин додаємо 300-500гр.м'ясного фаршу.
Коли фарш підсмажиться і набуде світлого забарвлення,вливаємо
500мл.томатного соусу.Посолити,поперчити,додати спецій до смаку,щоб
був трохи гострий.Готуємо 30хвилин,періодично помішуючи.
Соус "Бешамель":розігріти в каструльці
50гр.масла,додати 2ст.л.муки без верху,1ч.л.солі,перемішати і зняти з вогню .
Влити 500мл.молока порціями і розмішати,щоб не було грудочок.
Варити до загустіння,як заварний крем.
Окремо в каструлі в кип'яченій воді відварюємо по -одному пласту тіста
/приблизно 1-2 хвилини/,витягуємо і проціджуємо.
Форму змащуємо маслом,кладемо на дно пласт тіста,зверху - рагу,а на
рагу-поливаємо "Бешамель"/пару ложок/,накриваємо тістом;далі все
повторюємо:рагу-бешамель-тісто-рагу-бешамель.
Має бути 5-6 шарів тіста.
Верхній шар:тісто-бешамель/без м'ясного рагу/-натертий сир.
Пекти в нагрітій духовці 180гр.-40хвилин.