Лазанья по- домашньому.
250 г листів лазанії, 1 кг фаршу, 500 г помідорів, 200 г цибулі, 150 г моркви, 3 зубчика часнику, 1 л молока, 100 г вершкового масла, 100 г муки, сіль, перець, 300 г твердого сиру, олія, мускатний горіх.
- цибулю і часник почистити і збити в блендері, помідори і моркву почистити і теж збити в блендері. Цибулю і часник обсмажити на олії, добавити моркву ,фарш,посолити , поперчити. Тушити 20 хвилин. Потім додати помідори і тушити ще 5 хвилин.
- готуємо соус "Бешамель": розтопити на сковорідці масло, добавити борошно, перемішати і злегка обсмажити., потім помаленько вливати молоко,трошки посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Помішуючи, довести до кипіння., поки він не загусне - але щоб не утворилися комочки.
- сир натерти на терці.
В форму 20-30 см виклати листи лазаньї - на низ половину фаршу, зверху - 1/3 соусу, посипати половиною твердого сиру. Накрити листами і знов повторити слої. В кінці виложити листи, змазати соусом, посипати сиром і запікати в духовці при 180 напротязі 45 хв.