Хліб Повсякденний на заквасціБорошно пшеничне 1 сорту 200г
Борошно пшеничне цільнозернове 100г
Борошно житнє цільнозернове 100г
Закваска 100% гідратації-200г
Рідина (вода з йогуртом, кефіром чи сметаною 50/50, сироватка чи картопляний відвар) 300мл
Цукор 1ст.л
Сіль 2ч.л
Олія 2 ст.л.
Дріжджі пресовані 5г
Рецепт взяла на сайті Хлібопічка.ру в Ізюминки
Вона рекомендує інший спосіб закладки продуктів, я замішую все зразу за нехваткою часу і не побачила різниці в смаку.
Борошно житнє брала і сіяне, і обдирне, і цільнозернове, яке вдома буває
Заміс і випічка в ХП. В духовці ще кращий виходить.
Автор рекомендувала всі інгредієнти, крім солі, масла і дріжджів змішати до зникнення сухого борошна. А через 1 годину добавити дріжджі, сіль, олію. Далі як звичайно підйом і випічка.
Дуже часто випікаю, смачний !