Pito4ka, такі пічки дуже старі, вони мабуть вже є великою рідкістю. Наталя, дуже гарно описала їх
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Solka, така пічка є ще на старій хаті у свекрухи, я як туди поїду то обов*язково сфотографую її з усіх ракурсів, нехай дівча хоч подивляться(доречі, вона ще працює, свекруха, коли вимикають газ розпалює вній, хоча є трохи чаду, але то стара хата)
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
а ми робимо таку паляницю на Маковея.І ми ще тепер печемо на "бляті".
--------------------
Ви спитаєте чи працюю я? Так, я працюю 24 години на добу. Я МАМА! Я будильник, повар, двірник, вчитель, няня, лікар, будівельник, охоронець, фотограф, тренер, утішитель. Я не можу взяти лікарняне. Я працюю день і ніч. Зарплата моя - поцілунки і обійми!
дуже гарні дідухи, пробачте а де його ставлять в нас такого не роблять???
Існують дві версії, чому 6 січня із першою Різдвяною зіркою люди заносили у хату «хлібне дерево». Існує дві версії. За однією з них, коли на полі закінчувалися жнива, а селяни збирали урожай — це було справжнім святом. Щоб відзначити радісну подію, люди несли з поля до хати останній обжинковий сніп. Або кажуть ще, коли Ісус Христос народився в стаєнці, то було дуже холодно. У стіні Йосип знайшов шпарину і затулив її снопом із соломи. Звідтоді існує звичай на Святу вечерю застеляти підлогу в хаті сіном та ставити на чільному місці у кутку дідух — символ затишку та тепла. Дідух ставили на найпочесніше у хаті місце — під образами.
А ми на Святу вечерю і Різдво під скатертину кладемо сіно, по куточках зубчики часнику і п'ятаки, а під стіл сокиру. І кожен повинен торкнутися ногами до сокири, щоб бути цілий рік здоровим.
--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
А в нас таку паляницю печуть на Спаса, 19 серпня. Правда печуть її в духовці, а дальше все робимо так як ви описали. Ніколи не чула, що її ще в зимі на якісь свята готують.