http://nicety.livejournal.com/1008970.html гарненько так оформлено, гляньте. http://ta-lulla.livejournal.com/ і тут цілий блог
дуже цікаві блоги, ідеальні дизайни
Цитата: Олюся
Зробили ось такого дідуха
Цитата: наталька
як була жива бабуся теж дідух ставили
в нас на селі також ставили дідуха, а ще сіно розстеляли на підлогу і під обрус також напихали. Цікаво так було і незвично, ці всі елементи і старі традиції наповнюють свято по особливому..
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
ну впринципі сіно під стіл і я можу кинути, тільки тоді його певно поцій хаті буде, за всі свята невичищу, а ось 17 грудня Варвари, ми завжди робим паляницю з маком(в оригіналі кутя), то мої домашні тої паляниці певно більше як миколая чекають, навіть мама зі сестрою зі львова обіцяли приїхати
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
ну впринципі сіно під стіл і я можу кинути, тільки тоді його певно поцій хаті буде, за всі свята невичищу
Цитата: наталька
ми завжди робим паляницю з маком(в оригіналі кутя), то мої домашні тої паляниці певно більше як миколая чекають
це ніби паляниця з начинкою як кутя?
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Solka, та ні це паляниця на кефірі та соді, обовязково солодка, колись її пекли на п*єцу на бляті, а я зараз на сухій сковорідці, а мак такий самий як до куті, ну там попарений, перемелений з медорм ,цукром ,розинками ,горіхами, паляницю рвемо руками на невеликі кусочки вимішуємо з маком, можна трошка долити кипяченою водою шоб небуло сухим, я минулого року для дорослих додала трошки лимонного лікеру, і можна їсти обовязково виставлю як зроблю цього року
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
з опису, це щось неймовірне смачне! Дуже заінтригували..
Цитата: Pito4ka
п*єцу на бляті,
Як це? Перепрошую...
випікається на пічці (така мурована), на бляшці для випікання Здається так.
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Pito4ka, ну колись по селах були такі великі пічні пічки, не прямі, як де-не-де зустрічаються ще по львівських квартирах, а такий великий, з витяжкою, а над вогнем величезна бляха, там і варилось все, а ще була братрура(типу теперішньої духовки) і в самому низу велике пічне місце, там пекли короваї , хліби(колись їх пекли багато 7-8 великих бляшок, бо були великі сім*ї) паски, чи калачі, а на бляті варили їсти, цей п*єц був типу три в одному, замість газовой плитки, ел.духовки і міні пекарні, от як пекли оті паляниці, то блят вимивали до блиску, і коли під грубою, вже трошки перегоріло, то клали круглі паляниці(ну щоб незгоріли) пеклися вони дуже швидко, і виходили такими пухкими, духм*яними, що половину з*їдалося і без маку
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
Pito4ka, то не ти темна, то було таке років з 20-25 тому, і то мало де, я сама ледве пам*ятаю, але отой запах, свіжої пічної випічки, напевно завжди буде зімною
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель