Наперед прошу вибачення, якщо така тема вже є — дуже прошу, перенесіть тоді туди, де треба...
Хочу почути ваші поради щодо силіконових форм - бо якраз нині собі замовила, і, ще не знаючи, що до чого, дуже ними тішусь - бо думаю, що вони вирішать вічну проблему пригорання в моїй совєцькій духовці
Ось такі замовила:
тут 12 штук,
ще планувала брати ці, але вони суттєво дорожчі - одна штука коштує 4 грн, при тому, що "мої" — 34 грн за 12 штук.
А хто ще які має? наскільки вони добрі? які в них недоліки?
О, гарна темка. Я старий консерватор і все роблю у перевірених формах. Купила собі одну формочку глибоку і довгу, але в мене вона для сирника (на желатині), а пекти в такому я просто боюсь та й не знаю як правильно. Чи змащувати чимось чи ні, чи не розплавиться? Яка найбільш припустима температура? Якщо використовувати вперше чи треба чимось вимивати, бо ж смердить гумою...Коротше помагайте порадами
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Якщо використовувати вперше чи треба чимось вимивати
Звичайно, вперше добре вимила( розчином для миття посуду), вони гарненько обсохли. Запаху в моїх не було (може через те,що стояли місяць не використані)
Цитата: Ластівка
Яка найбільш припустима температура?
На одній з форм вичитала 220*С.
чи не розплавиться?
Пекла і кекси, і запіканки, і м'ясо пекла,і омлет ( маю різні форми) нічого не плавиться. Але сильно нагрівається, тому як виймаєте, то треба брати прихватки.
Чи змащувати чимось
Нічим не змащую. Хіба як пекла булочки, то для перестраховки змастила олією, але думаю, що і без того відстали б. На кекси нічим не змащую. Мені ті форми подобаються, не знаю наскільки вони довговічні...Але поки служать.
Цитата: La esposa
що вони вирішать вічну проблему пригорання в моїй совєцькій духовці
От цього не гарантую. Раз мені кекс трохи підпікся. В мене теж така проблема є, хоч і духовка нова. Треба пильнувати.
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
А мені не подобаються, якшо чесно. Тай я їх не маю в принципі багато... Мені ліпше металеві.. а ше ліпше оті стародавні такі.. чорні.. але в мене вони не лізуть в духовку.. А силікон втрачає потім вигляд.. не відмивається і покривається плямами.. В мене форма з дорожчих, одненька, сердечка-кексики. Одним словом я не люблю його, того силікону.. Ну але як хтось файно до нього приспособився, то я за вас раденька
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
І я тих силіконових форм не люблю. Як тільки їх почали завозити до нас, на Україну - відразу купила собі. Купила добротний. Але відразу розчарувалася. Краще звичайну металеву форму з товстим антипригарним покриттям!! Єдине, чим я дуже задоволена - це силіконовий коврик! Мама моя також любить це чудо прогресу Нат, а ми з тобою колись цю тему обговорювали? правда?
я чула, що силікон втрачає вигляд, якщо його тримати в температурі, вищій за рекомендовану. Або коли капнула крапелька тіста скраєчку і пригоріла, тоді теж. Вже так хочу ті свої форми спробувати, руки сверблять...
Цитата: Natalyi
От цього не гарантую. Раз мені кекс трохи підпікся. В мене теж така проблема є, хоч і духовка нова. Треба пильнувати.
буду пильнувати :) але найбільше мене допікало оте витягання — хай навіть трошки припеклося зпіднизу, і вже так пристає, що годі виколупати... маю надію, що силікон буде легше зніматися :)
я вже собі купу рецептів маффінів захом"ячила а форми будуть аж після 20 числа думала. що хоч на свій ДН напечу чогось, та де...
Natalyi, у вас на тій знимці, де булочки апетитні, та середня булочка на свинку схожа))) такі смачні виглядають, мням...
а велику форму хіба на паштети взяла, бо кексів ніколи не пекла, ще не вмію... ПОКИ ЩО
Я колись писала, що саме з такої формі, де 6 шт., мої кекси ніяк не хотіли "вилазити". І таки не вилізли... Ложкою вершки познімала) І повернулась до попередніх форм, надійних. Ось такий мій досвід з тим силіконом. Жалко й викинуть і більше не хочу експериментів!
Була на тижні в Тернополі і прикупила собі таку форму. Пекла нині в ній кексики, то ледве донесла її з тістом до духовки. Воно таке рухливе. Правда ще в цій формі низ підгорає. Але і дорога ця форма 145 гривень.
прочитала всі коментарі.Була в неділю в Метро,добре,що не купила собі тої форми!! А так хотіла!!)Були різні!Все остаточно бажання пропало!!)
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!