Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ 32 Дарунки осені, Готуємо разом смачно і корисно!
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 12:39
Повідомлення #1


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Привіт усім wink !!!


Вітаю з початком нового флеш-мобу!

Особлива подяка Натоньці за пропозицію провести його love !!!
І надіюсь на вашу активну співучасть – на кухні і біля комп’ютера :
p0714 t0242 p0127 m05100

Осінь я не дуже люблю, бо вона наближає нас до холодів, темноти і зими, але прилавки з овочами та фруктами на базарі просто вражають багатством кольорів та смаків. Тому я постаралась залучити осінні дарунки у своє меню:

А на десерт пропоную вам приготувати шекерпаре - готуються швидко, а зникають ще швидше. В холодну сиру погоду під гарячий чай - саме те.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 12:53
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Помідорова зупка


Помідорова зупка завжди посідала почесне друге місце серед моїх улюблених після різдвяного борщу з вушками. Варила її бабуся, тому почувши у неї на кухні запах тушкованих помідорів хотілося чим скоріш опинитися за столом перед тарілкою, повною смачнючої зупки з макаронами. Це була справжня насолода!

Для зупки нам необхідно: 3 л каструля, 2 л курячого бульйону, бажано з домашньої курки, трохи більше 1 кг м’ясистих помідорів, 2 цибулини, 100г масла, 250г домашньої сметани (збираної чи сепараторної – нема різниці), 2-3 ложки муки, спеції, відварені макарони до бульйону.
1.Помідори кинути в кип’яток, проварити 30 секунд, злити воду, охолодити, зняти шкірку (не мене!!!), порізати великими шматками.
2. Поставити розігріватись пательню і за цей час почистити дві цибулини, порізати кубиками, можна великими.
3. На маслі підсмажити цибулю до золотистого кольору, додати порізані помідори, тушкувати на маленькому вогні 30 хв. Охолодити, збити в блендері.
За що я люблю кухонну техніку – так це за економію часу і наших рук – у моєму дитинстві помідори смажились зі шкіркою, а потім перетирались через сито (а потім воно відмивалось…)
4. Закип’ятити бульйон, додати помідорове пюре і прокип’ятити хвилин 5. За цей час сметану змішати з мукою, додати пару ложок гарячої води, добре розмішати і вилити в каструлю. За смаком додати сіль, перець. Ще 5 хвилин кипіння – і зупа готова.
Подавати з тоненькими бульйонними макаронами («павутинкою»).
Перейти на початок сторінки
gutka
9 вересня 2010 13:02
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Ура-аааааааааа! новий ФМ, Іринка - ти молодець, будемо разом готувати
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 13:05
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Рататуй


Мультфільм про відважне щуреня ми з дітьми дивилися вже не один раз, але рататуй я приготувала сьогодні вперше. Рецепт, котрий мені безмежно сподобався, побачила в Скрипкіної Анастасії зі сайту say7.
Страва однозначно осіння – всі складники можна просто принести з городу (у гіршому випадку – з базару).

А ось і сам рецепт:
Соус:


350г болгарського перцю – запекти в духовці (30хв, температура 180 градусів), охолодити в кульку, зняти шкірку, почистити, дрібно порізати.
350г помідорів – ошпарити або проварити в кипятку, охолодити, зняти шкірку, порізати
2 цибулини – почистити, порізати.
На олії підсмажити цибулю, додати перець, потім – помідори, тушкувати до запустіння (5-7хв). Посолити до смаку. За бажанням додати гілочку кмину. Збити в блендері, викласти у посудину для запікання, змащену олією.
Підготувати овочі:

По 500 г помідорів, кабачків, баклажанів – помити, порізати рівними плястерками – я натерла на спеціальній терці. Перекласти почергово, викласти у посудину для запікання.
Соус-заливка:

5ст.л. олії змішати з 3 зубчиками часнику, додати за смаком сіль та зелень. Полити ним овочі.

Посудину для запікання накрити фольгою. Запікати у духовці протягом 1год. – 1год. 20 хв. при температурі 180 (останні 20 хв. я збільшила температуру до 200 градусів) – поки овочі не будуть готові.
При подачі на стіл за бажанням збризнути бальзамічним оцтом.
Перейти на початок сторінки
vika
9 вересня 2010 13:06
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Таку зупку готує моя мама, я більше ніде такої не їла. Вона дуже смачна і легенька. Дякую Іра.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 13:08
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Піца-сонечко


Скуштувавши такий сніданок хороший настрій вам гарантований!!!
Цей рецепт я побачила зовсім випадково, але, лишень глянувши на фото, я зрозуміла, що приготую цю страву. Як кажуть, все геніальне – просто, але об’єднати піцу та яєчню - це не лишень оригінально, але й надзвичайно смачно!!! Знайшла це чудо тут: kayotic.nl/blog/sunny-side-up-pizza.

Тісто – у кожної господині вже є свій відпрацьований рецепт, хоча можна використати і готові коржі. Розмір – невеликий, у мене дві піци поміщалися на одне деко.

Викласти тісто, зверху – помідори кружальцями, посолити-поперчити, за бажанням посипати італійськими травами, зверху - посипати сиром, по колу обкласти шматочками шпондера (у мене він дуже смачний і копчений) і поставити у духовку на 3 хв.

Витягнути, в середину кожної піци вбити ціле яйце, запікати ще хвилин 12 – щоб сир розплавився, шпондер – запікся, а яйце залишилося з м’яким жовтком, тоді буде можна відламувати шматочок піци і вмокати його у жовтогарячу серединку. Смачного!!!
Другий варіант цієї піци я спекла з курячим м’ясом – для тих, хто не любить шпондеру.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 13:11
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Смузі «Осінь»


Цей рецепт дуже пасує до сніданку – заряд енергії і бадьорості містяться у кожному складнику.
Для приготування смузі заваріть горнятко зеленого чаю і відставте, щоб прохолов. Помийте 2 яблучка, дві сливки, 2 грушки, добру пригоршню кишмишу, яблука, груші та сливи почистіть від шкірки та серединки, складіть у блендер, залийте холодним чаєм і збийте. Ягоди та фрукти комбінуйте до вашого вподобання та наявності їх у холодильнику. За бажанням можна додати ще ложечку меду – адже солодке корисно вживати зранку.
Смузі нагадує щойно відтиснутий сік з м’якоттю – густий та смачний.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 13:26
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: gutka
Ура-аааааааааа! новий ФМ, будемо разом готувати

Будемо-будемо, а то тут старожили починають пропадати надовго, пора братися до роботи.
Цитата: vika
Вона дуже смачна і легенька.

Цілком погоджуюсь з тобою!!!
Перейти на початок сторінки
нетік
9 вересня 2010 13:55
Повідомлення #9


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Цитата: Ірка-Шкірка
Тісто – у кожної господині вже є свій відпрацьований рецепт

а я ніяк не можу віднайти той ідеальний варіант. перепробувала багато і вирішила купляти готове легше, але все ж таки хочеться свого домашнього так смачніше!!!
супер ФМ!!! іра ти молодець!!!
окрема дяка за рецепт Рататуй. wink

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 вересня 2010 14:11
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: нетік
а я ніяк не можу віднайти той ідеальний варіант. перепробувала багато і вирішила купляти готове

А мені набагато легше закалатати своє smile , тим більше, що піца у нас деколи печеться цілком спонтанно - сир, мясне є, то можна пекти (соус є завжди).
Я б тобі порадила спробувати правдиве тісто на піцу від Марусі або супер дріжджово-листове тісто від Славочки.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 15:09

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 50
Гостей: 45
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100