М"ясо святкове1 кг філейки свинини
200 гр. свіжих шампіньйонів
300 гр. твердого сиру
1 пачка майонезу
1 ст.л. томатного соусу
1 ст.л.сметани
3-4 цибулини
5 свіжих помідорів
3 зубки часнику
зелень
сіль,прянощі
Філейку нарізати порційними шматочками поперек волокон,як для биточків,гарненько відбити ,посолити,поперчити,змастити прянощами до шашлику,нашпигувати посіченим часником ..Майонез змішати з томатом і сметаною і цією масою щедро змастити відбите м"ямо.Потім скласти шматочки гіркою один на одного і замотати плівкою,дати промаринуватися у холоді 3 години.Потім на дечко викласти шар цибулі,порізаної кільцями,зверху рядочками м"ясо.
На кожен шматочок кладемо по одному тертому шампіньйону,посипати приправою.Гриби повинні бути великі,тремо на грубій терці.На гриби-тоненьку сіточку майонезу,потім кладемо по 1 ст.л. тертих помідорів,потім тертий сир ,зверху сіточка з майонезу.Ставимо запікатися. 40 хв.
Дуже смачно!Спробуйте приготувати саме так,особливо -маринування,від цього залежить результат.Вам сподобається!!!
Котлети з грибами1 кг.свинини
0,5 кг підчеревини
1 цибулина
1 яйце
1 сира картоплина
2 ст.л. майонезу
сіль,спеції за смаком
Для начинки
200 гр. шампіньйонів обсмажити на олії з 1 цибулиною
Перекрутити м"ясо і підчеревину,додати яйце,майонез,терту сиру картоплину ,спеції і вимішаати фарш.Робимо з м"яса маленькі плескачики і фаршируємо їх підсмаженими грибами.Смажимо котлети ,складаємо у казанок,на дно якого покласти 1 потерту морквину і порізану 1 цибулину.Залити водичкою чи бульйоном 0,5 склянки і протушкувати на маленькому вогні 30 хв.
Сирник на шоколадній основі (журнал "Золоті рецепти"2007 №3)
Шоколадне тісто3 склянки борошна
1 яйце
1 склянка цукру
200 гр. маргарину
2 ст.л.сметани
0,5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
ванільний цукор 1 упаковка
5 ст.л.какао порошку
Замісити тісто і сформувати із нього колобки,поставити у морозилку
Для сирника :
Збиваємо 1 кг сиру з 0,5 склянкою сметани ,1 склянкою цукру і 5 яєць.Бажано збивати міксером,щоб маса була пухкою і гладенькою.Додати сюди 1 пачку ванільного пудингу,декілька шматочків різаного апельсина-на смак!
Колобки натираємо на грубій терці над дечком,змащеним вершковим маслом.Зверху викладаємо сиркову масу.Ставимо у духову шафу і випікаємо на помірному вогні 35-40 хв.Готовий сирник - ще гарячий посипати тертим шоколадом з горіхами.Добре зберігається порізаним і замотаним у харчову плівку.