А це
трюфельний, ідея з інтернету, а смак неперевершений, дякую дівчата я багато від вас навчилась. Ось рецепт:
Для бісквітних коржів:
6 жовтків
5 білків
2/3 ст. цукру
1/2 ч.л. лимонної кислоти
2 ст.л. горячої води
2 ст.л. какао-порошка
5 ст.л. муки для тортів (cake flour)
2 ст.л. крохмалу
Для сиропа:
3 ст.л. води
2 ст.л. цукру
1 ст.л. лікеру (я використала коньяк)
Для крема:
150 г гіркого шоколаду
2 ст. вершків
Для цукерок-трюфелей:
150 г шоколаду
1/3 ст. вершків
1 ч.л. лікеру
200 г шоколаду для покриття конфет и стружки
Коржі.
Розігріти духовку до 190С. Намалювати на пергаменті 8 окружностей, діаметром 20 см.
Збити білки з 1/3 ст. цукру до стійких піків.
Жовтки змішати з цукром що залишився і збивати, поки маса не посвітліє. Продовжувати взбивати, добавити ростворене в горячій воді какао.
Муку просіяти з крахмалом і акуратно вмішати в жовткову масу.
Добавити білки в 3 прийома.
Виложити тісто всередину намальованих окружностей (приблизно по півстакана в кожну) і розрівняти лопаткою.
Випікати 5-8 хв. Дати вистигнути і відділити папір.
Сироп.
Довести до кипіння воду з цукром. Зняти з вогню і добавити лікер.
Крем.
Його краще почати готувити за день до перекладання торта. Довести вершки майже до кипіння і залити ними поломаний шоколад. Охолодити в холодильнику декілька годин (а ще краще цілу ніч). В день перекладання торта, збити крем до стійких піків.
Цукерки.
Залити гарячими вершками поломаний шоколад і перемішаті до повного розтворення шоколаду, добавити лікер. Охолодити в холодильнику декілька годин. Набирати чайною ложкою, скатати шоколадну масу в невеликі шаріки, викласти їх на пергаментний папір і залишити в морозілці на 1 год. Розтопити шоколад. Вмокати кожен шарік в розтоплений шоколад і залишити остивати.
Збираємо торт.
Змочити кожний корж сиропом и перекласти кремом. Покрити кремом боки і верх торта. Присипати шоколадною стружкою і прикрасити конфетами-трюфелями.