Основні правила у дієті балерин, гімнасток
Будь-яка порція їжі повинна з'їдатися не повністю, а тільки наполовину.
Сніданок має бути щільним, оскільки уранці відбувається найактивніший метаболізм. Необхідно включати у раціон харчування вуглеводи (джерело енергії): їсти гречку, рис, вівсянку, фрукти і овочі, хлібці.
Не можна поєднувати суп з іншими продуктами, його треба їсти як самостійну страву.
Не змішувати за один прийом м'ясо і рибу, оскільки вони погано поєднуються і важко засвоюються шлунком одночасно.
Вибирати низькокалорійні продукти (нежирне м'ясо, сир 0%, кефір 1% і інші продукти не більше 2,5 % жирності) і повністю виключити з раціону сіль. Краще використати приправи або соєвий соус, які додаються перед їжею.
Не слід запивати їжу водою.
Рідину пити через годину після їжі або за 30 хв до прийому.
Загальна кількість споживаної води за добу - до 2-х літрів (негазованої мінеральної або очищеної)
Виключити з раціону фастфуд, випічку, солодощі, копчене, напівфабрикати, маринади і солоні продукти, пиво, лимонад.