Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-19 Святкові випіканки
Ludany
21 грудня 2009 05:41
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Свята наближаються,золотий час для кулінарів!!!І Новий Рік,і Різдво,і ціла низка січневих свят.Що традиційно печете,що хочете новеньке,що пробували смачненьке?
Я на Новий Рік традиційно печу тортик(ми святкуємо в сім"ї ,нас четверо),того року пекла щось подібне до трюфельного,але з двома кремами-і з шоколадним ,і з кремом з згущеного вареного молока.Був дуже смачний!
На Різдво,крім обов"язкових традиційних пляцків(пекла того року три великі) ще й вперше попробувала штоллен!Це традиційна німецька випічка,щось середнє між кексом і пісочним тістом.Має після випічки "визрівати" 2-3 тижні.Дівчата,яка це смакота!!!Я б ніколи не подумала.Цього року я вже їх спекла теж,"визрівають" у фользі на підвіконнику.
Крім того мені дуже подобається європейська традиція дарувати печеня і пряники на Різдво.Хочеться теж цього року.Вже для пряників і формочки накупила,але не знаю як вийде з часом.

Торт "А-ля труфель"
Тісто.
Один корж - відокремити білок від жовтка, збити 1 білок з 1 ст. ложкою цукру (цукор додавати поступово), віночком ввести обережно 1 жовток і 1 столову ложку борошна змішану з 0.5 столові ложки какао. Випікати в духовці при 180 град. Форма 22 см.
Спекти 6 однакових коржів, тісто я готувала безпосередньо на кожен корж окремо.
Крем 1 (взятий від Мішель)
1.5 склянки вершків довести майже до кипіння (я це робила на водяній бані), додати 75 г рубленого гіркого шоколаду. Охолоджувати кілька годин у холодильнику і добре збити.
Крем2
300 г масла кімнатної температури збити, додати по ложці банку вареного згущеного молока.

Коржі перешарувати по черзі кремом 1 і кремом 2 (додати смажені рубані волоські горіхи). Прикрасити.

Я пекла в тому році штоллен від Іден(дріжжовий),в цьому році пекла штоллен від Бірки(робиться два тіста заварне і кексове,з"єднюється потім між собою).Якщо потрібно,я рецепт або першого,або другого напишу.

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
21 грудня 2009 07:58
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Таке все смачненьке , святкове laughing
Перейти на початок сторінки
котяра
21 грудня 2009 09:58
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 38
Група: BANNED
Повідомлень: 348
Реєстрація: 30.09.2009

ICQ:--

Бали: 206
Ludany.Ваша випічка прекрасна.А такого як штоллен ніколи ще непробувала, варто було би.Напишіть будь-ласка рецепт, якщо можна . Дякую.
Перейти на початок сторінки
уляночка
21 грудня 2009 10:54
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Ludany
штоллен!Це традиційна німецька випічка,щось середнє між кексом і пісочним тістом.Має після випічки "визрівати" 2-3 тижні.Дівчата,яка це смакота!!!Я б ніколи не подумала


люба, дуже хочу той перший штолеен!!!!! laughing bully
Якщо зараз спечу, то як раз буде на свята!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Софія06
21 грудня 2009 11:08
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Гарний Штоллен, а він не засихає за 3 тижні, яким він стає? Я також хочу спробувати
Перейти на початок сторінки
Ludany
21 грудня 2009 11:22
Повідомлення #6


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Дівчата,дуже рада,що рецепт вас зацікавив.Зробимо так,я даю оригінальний рецепт автора(Нат,прости,що без переводу).Далі трішки своїх змін.Якщо щось не зрозуміло,обов"язково питайтесь.
Ні,штоллен не засихає.Навпаки,після випічки він твердіє зразу,а в процесі стояння він "визріває",цукати дають соки,він трошки зволожується,получається такий трохи россипчатий,ну,дуже добрий!

Дрезденский штоллен
Для теста:
Миндаль чищенный молотый 100 г
Миндаль чищенный резанный 75 г
Кишмиш (изюм) 125 г
Коринка (мелкий изюм) 100 г
Мелко резанные цукаты из вишни 50 г
Мелко резанные лимонные цукаты 100 г
Мелко резанные апельсиновые цукаты 100 г
Ванильный сахар 1 пакетик (8 грамм)
Цедра одного лимона
Ром 5 ст. ложек
Мука (N 405) 500 г
Свежие дрожжи 60 г
Сахар 90 г
Молоко теплое 140 мл
Сливочное масло 250 г
Желток 1 штука
Соль 1/3 ч. ложки

Для украшения:
Растопленного сливочного масла 100 г
Сахарная пудра 150 г

Мука на подпыл
Несколько листов бумаги для выпечки.

Приготовление:

За день до приготовления теста все сухофрукты, миндаль и цукаты залить ромом , перемешать и закрыв плотной крышкой оставить настаиваться сутки.

Просеять муку в большую чашку. В центре муки сделать лунку и раскрошить туда свежие дрожжи. Дрожжи слегка присыпать щепоткой сахара и налить в лунку теплое молоко. Через некоторое время, когда дрожжи разойдутся, добавить в чашку соль и размягченное сливочное масло. Вымесить гладкое тесто. Накрыть чашку с тестом и поставить в теплое место для подъема. После того, как объем теста увеличиться вдвое, обмять его. При обминке вмешать в тесто все настоянные на роме ингредиенты.
Опять убрать чашку с тестом в теплое место для дальнейшего подъема.

Стол подпылить мукой, выложить тесто и сформовать прямоугольник примерно 30 на 40 см.
Лист застелить несколькими слоями бумаги, раздвинуть форму и уложить в нее сформованный штоллен. Длину формы подогнать под длину штоллена. Дать тесту немного расстояться и подойти.

Выпекать при температуре 180-200°C в предварительно нагретой духовке 35-40 минут.
Если кекс высокий, то время выпечки можно увеличить. Готовность проверить деревянной палочкой для шашалыка.

Ещё горячий штоллен освободить от формы, смазать растопленным сливочным маслом и обсыпать сахарной пудрой. Обмазку и обсыпку можно повторить для придания более пышной сахарной верхушки.

Хранить штоллен в алюминиевой пищевой фольге.

Мої зміни.
Я не замочувала сухофрукти в алкоголі.Всипала сухі зразу в тісто.Муку брала звичайну нашу(я користуюсь тільки "Богумілою"),форм для штоллена на маю,пекла 2 штуки просто на бритванці.
Перейти на початок сторінки
Ludany
21 грудня 2009 11:24
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ще додаю,ізюм брала одного сорту без кісточок,цукати взяла потрібну кількість,але просто ананасове асорті,мигдаль використовувала різаним(трохи прокалила в мікрохвильовці).
Перейти на початок сторінки
Софія06
21 грудня 2009 11:35
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Це щось дуже цікаве, завтра печу, а то не встигну до Різдва. Дякую за рецепт!!!
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
21 грудня 2009 11:42
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Рецепт дуже цікавий, потягнула у свій записник tongue
І це просто у фользі він зберігається декілька тижнів? Хороша ідея!
Перейти на початок сторінки
Ludany
21 грудня 2009 11:51
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Дівчата,дуже рада,що вам подобається ідея штоллена.Він символізує маленького Ісусика в білосніжних пеленках.
Обмотаний в фользі він прекрасно зберігається до свят.Місце повинно бути прохолодним,але не холодильник і не вулиця.В мене стоїть на підвіконнику в спальні.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 15:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 57
Гостей: 52
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100