Свята наближаються,золотий час для кулінарів!!!І Новий Рік,і Різдво,і ціла низка січневих свят.Що традиційно печете,що хочете новеньке,що пробували смачненьке?
Я на Новий Рік традиційно печу тортик(ми святкуємо в сім"ї ,нас четверо),того року пекла щось подібне до трюфельного,але з двома кремами-і з шоколадним ,і з кремом з згущеного вареного молока.Був дуже смачний!
На Різдво,крім обов"язкових традиційних пляцків(пекла того року три великі) ще й вперше попробувала штоллен!Це традиційна німецька випічка,щось середнє між кексом і пісочним тістом.Має після випічки "визрівати" 2-3 тижні.Дівчата,яка це смакота!!!Я б ніколи не подумала.Цього року я вже їх спекла теж,"визрівають" у фользі на підвіконнику.
Крім того мені дуже подобається європейська традиція дарувати печеня і пряники на Різдво.Хочеться теж цього року.Вже для пряників і формочки накупила,але не знаю як вийде з часом.
Торт "А-ля труфель"Тісто.
Один корж - відокремити білок від жовтка, збити 1 білок з 1 ст. ложкою цукру (цукор додавати поступово), віночком ввести обережно 1 жовток і 1 столову ложку борошна змішану з 0.5 столові ложки какао. Випікати в духовці при 180 град. Форма 22 см.
Спекти 6 однакових коржів, тісто я готувала безпосередньо на кожен корж окремо.
Крем 1 (взятий від Мішель)
1.5 склянки вершків довести майже до кипіння (я це робила на водяній бані), додати 75 г рубленого гіркого шоколаду. Охолоджувати кілька годин у холодильнику і добре збити.
Крем2
300 г масла кімнатної температури збити, додати по ложці банку вареного згущеного молока.
Коржі перешарувати по черзі кремом 1 і кремом 2 (додати смажені рубані волоські горіхи). Прикрасити.
Я пекла в тому році штоллен від Іден(дріжжовий),в цьому році пекла штоллен від Бірки(робиться два тіста заварне і кексове,з"єднюється потім між собою).Якщо потрібно,я рецепт або першого,або другого напишу.