Імамбаїлди600г обсмажених баклажанів, 300г обчищених помідорів, 160г обсмаженої цибулі, 18г часнику, 2г зелені петрушки, 150г олії, 15г солі.
Баклажани порізати уздовж на 4-8 часточок, а потім упоперек, і обсмажити в олії до золотистого кольору. Помідори очистити від шкірочки, і пропустити через м'ясорубку. Почищену цибулю порізати півкільцями і обсмажити у тій же олії, де смажилися баклажани, додавши ще трохи свіжої. Зелень та часник порізати дрібно. Для отримання фаршу помідорну масу протушкувати в олії, поки її об'єм не зменшиться удвічі. Потім додати обсмажену цибулю та зелень, продовжувати тушкування ще декілька хвилин. На дно банки покласти шар обсмажених баклажанів, потім шар фаршу і декілька шматочків часнику. Чергуючи шари, наповнити банку. Останнім шаром мають бути баклажани. Зверху залити олією, в якій смажилися баклажани та цибуля. Стерелізувати при 100градусів: 0,5л-90хв., 1л-1год. і закрутити.
Ця закуска смакує взимку в трохи підігрітому вигляді з картоплею, нарізаною тонкими кружечками і підсмаженою в олії.
Рецепт взятий з книжки "Енциклопедія домашнього консервування".
Смачного.