Рада вітати, ВАС, у себе в гостях. Жила я в різних куточках України, тому страви мене не зовсім традиційні, але смачні і приготовлені з любов'ю. Надіюсь вам буде смачно
Закарпатська нАчинка з печінкою: форма 10 на 27см застелена пергаментом на низ форми 2 жмені фаршу для котлет(можна без) 500 г курячої печінки 5-6 зварених яєць 5 сирих яєць пучечок петрушки ст.л. смальцю чи олії жменю сухарів 15г желатину 500 г курячої печінки зварити в окропі 5 хв. Воду злити, обсушити, дрібно нарізати. 5-6 зварених вкруту яєць, очистити, дрібно нарізати. Петрушку подрібнити. Додати спеції, сіль, перець, паприку, приправу "кухарек" і желатин сухий. Все вимішати. збити яйця, змішати із сухими інгредієнтами. додати олію чи розтоплений смалець. Влилити в форму, випікати 40-60 хв при 180градусах. Остудити і нарізати. Смачного
Бограч 700гр реберець або рулька 200гр ребераць підкопчених або шматок пікопченого сала 2 морквини 4-6 картоплини 2 перці (аджіка) 2 помідори або 1 ст.л. томатної пасти 1 цибулина стакан замоченої фасолі червоної приправа до бограчу(гуляшу) суха або паста (можна без) 3 ст.л. муки без чубчика 4 зубчики часнику зелень петрушки Готується в казанку(8л), на свіжому повітрі, з димком. Нарізати сало або налити в казанок олії. Піджарити реберця(рульку) в казанку, додати копченості, цибулю,червону паприку і долити води, щоб поркрило мясо. Вкинути фасолю. Хай тушиться до напівготовності мяса і фасолі. Додати моркву, перець, помідори. Через пів години вкинути картоплю і приправи, сіль, перець,червоний гострий перець, лавровий листок. Влити води щоб все покрило десь на 3-4пальці. Готувати до готовності. На сухій сковороді піджарити муку, остудити, влити склянку води, розмішати і додати в казанок. закипятити. Додати часник і петрушку. Смачного! П.С. - Такий бограч ми куштували на угорському фестивалі у Пийтерфолові (Петрові). Ще замість фасолі дають Чіпетки-мука,яйце, сіль. Замішують тісто, і коли кидають картоплю, то відщипуючи шматочки тіста кидають в казанок, але тоді готують без фасолі.
Повідомлення відредагував kykysja41145 - 11 лютого 2016 23:05
Гомбовци з сиром (сливою, абрикосом, густим сливовим варенням...) Місимо дріжжове тісто, як на булки за улюбленим рецептом. я мішу приблизно так, завжди на око: -1,5ст теплої води -0,5 ст теплого молока -1 ст цукру -пачечка ванільного цукру -1-2 ст.л. муки -20-25 г дріжжів Все змішати, хай підійде. Додати 2 ст.л. олії і 1 ч.л. солі. Муки скільки візьме. Замісити мяке тісто. Накрити рушником хай підходе 2 год. Потім обімяти і знову хай год підходе. Брати частину тіста, розтачувати менше 1 см завтовшки, вирізати кружкою кружечки, в середину ложити начинку: творог, консервована слива чи абрикос, варення. защіпувати як круглий пиріжок. Якщо є пароварка то готувати в пароварці, якщо ні, то в широку каструлю налити води наполовину. Зверху повязати марлю, двічі складену.Хай закипає. На паровій бані готувати скільки влазить гомбовців із закритою кришкою, ложити на відстані 1-2см. Варити на пару 20-30 хв. Готові зложувати на піднос, поливати розтопленим маслом і посипати меленими горіхами з сухарями.
Повідомлення відредагував kykysja41145 - 12 лютого 2016 22:26
Гомбовци з сиром (сливою, абрикосом, густим сливовим варенням...) Місимо дріжжове тісто, як на булки за улюбленим рецептом.
Євгенія як будес місити сфоьографуй як має виглядати те тісто чи може поваж муку, бо в мене те око ніяк не хоче зловити ту мякість.
Спасибі за рецепти із Закарпаття. Женю, а в тебе випадково немає рецепта концервованих лопаток. Колись давно колишня сусідка відкривала баночку з тими лопатками і додавала в суп. Пробувала я морожені лопатки і відварені і просто заморожені то не такий смак виходить у супа.
а в тебе випадково немає рецепта концервованих лопаток.
Моя свекруха миє і чистить, ламає на кусочки. Зложує в банки сухі, заливає кипятком і стерилізує десь 1,5-2год. Пробує саму фосольку, чи зварена і закручує. Солі не дає. Тільки зберігати в погребі. Якщо не довариш, то стрілятиме. А підбивати потім з юшкою разом.