До чого дійшла цивілізація - у нас в Білій Церкві один пологовий будинок такої послуги не дає.
Свідоцтво про народження дитини вже можна отримати у двох пологових будинках Львова Про це сьогодні, 22 вересня, під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації Оксана Куманська-Нор.
«У пологовому відділенні на вул. Рапопорта вже сьогодні працюють співробітники відділу юстиції. Вони перший день приймають заяви. А завтра такий сервіс почне працювати в обласній клінічній лікарні», – повідомила Оксана Куманська-Нор.
Тобто у Львові свідоцтво про народження дитини можна буде отримати не лише у РАЦСі, а й у пологовому будинку. Відповідний пілотний проект уже почали реалізовувати у 1-му міському клінічному пологовому будинку 4 вересня.
«Усі технічні моменти ми відпрацювали з міським управління охорони здоров’я. Скажімо, після народження дитини, мама приходить у спеціально відведений для цього кабінет і пише заяву: прошу видати мені свідоцтво про народження моєї дитини в пологовому будинку. Вказує бажане ім’я та зазначає батьків. Це буде її право, а не обов’язок. Паралельно цю послугу все ще надаватимуть у РАЦСі. Тоді ми централізовано перевірятимемо по всіх базах даних, друкуватимемо свідоцтво і наступного дня вручатимемо. Отак воно технічно буде працювати», – зазначив Ярослав Жукровський.
Свідоцтво про народження дитини вже можна отримати у двох пологових будинках Львова
http://zik.ua/news/2015/09/22/svidotstvo_pro_narodzhennya_dytyny_vzhe_mozhna_otr
ymaty_u_dvoh_pologovyh_budynkah_lvova_626586
Свідоцтво про народження оформляється протягом 15 хв з моменту написання заяви) і в РАГСі (у нас так і оформили) головне щоб у них були бланки. Законом визначено протягом дня з моменту звернення.Для оформлення необхідно мати наступні документи:
- письмова заява про державну реєстрацію народження,
- паспорти (паспортні документи) батьків дитини,
- документ, виданий закладом охорони здоров’я, що підтверджує факт народження дитини (медична довідка) або довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу - у випадку народження дитини поза закладом охорони здоров’я;
- свідоцтво про шлюб.
Можуть викликати обох батьків, якщо ім’я дитини незвичне (наприклад флешка. Ісус, Дьфін і т.д.)
У райцентрах так само швидко видають свідоцтва .