Якщо хочете смачної хрумкої капусти - цей рецепт для вас
Посікти капусту, додати тертої моркви, лавровий листок, перець-горошок , добре перемішати і скласти в скляну або емальовану посуду. Залити теплим розчином: В 1 літрі киплячої води розчинити 1 повну з верхом ложку кам'яної солі, таку ж з верхом ложку цукру, остудити приблизно до 50 градусів і додати таку саму з верхом ложку меду. Рецепт розрахований на туго натовчену трилітрову банку, але я для зручності квашу у каструлі чи відрі. якщо розсіл не піднявся й не покрив капусту, значить недостатньо натовкли, то ж додайте ще капусти. У відрі капусту накриваю тарілкою й ставлю на неї гніт- камінь або банку з водою а якщо у банці, то закриваю капроновою кришкою й ставлю у якусь миску, бо розсіл підніматиметься й витікатиме- і залишаю в теплі. Раз на добу капусту протикаю дерев'яною паличкою до дна, щоб зійшла гіркота. Десь на 4-5 добу виношу на холод - капуста готова. Можна з відра перекласти у банки.