Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-13 Ловись рибко велика й мала
Ludany
8 листопада 2009 21:25
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
На цьому тижні пропоную поговорити про рибні страви.На жаль,прилавки наших магазинів не дуже багаті на рибне різноманіття,а деяка рибка занадто дорога для щоденного споживання.Але ми ж все одно не відказуємося від цього смачного і корисного продукту. Впевнена,що у вас є багато цікавих та оригінальних рецептів рибних страв.
Хочу вам запропонувати кілька своїх улюблених.Найперше це скумбрія-гриль,надзвичайно проста і дуже смачна,найулюбленіша рибна страва в нашій сім"ї,також рибні котлети з сиром(творогом), та рибні пиріжки-розтягаї.

Рибні котлети
700 г філе риби (хек і пангасіус 1:1-рибу промокнути від зайвої вологи), 1 цибулина - перемолоти в комбайні, додати сир-творог (250г), 2 яйця, сіль, чорний перець за смаком, 3 ст. ложки манки (з верхом) - залишити на 20 хвилин, щоб манка набухла. мокрими руками формуємо невеличкі котлетки), обвалюють у мелених сухарях і смажимо на рослинній рафінованій олії до рум'яної скоринки.

Скумбрія-гриль
Розморозити 2 скумбрії. Нарізати навскіс на шматки шириною 2-3 см. Після цього кожен шматочок очистити , вимити.
Промокнути рибу паперовою серветкою.
У миску покласти рибу щільно одна до одної, посолити, поперчити, додати спеції для риби, вичавити сік пол лимона, зелень, коріння.
Миску накрити і помістити в холодильник маринуватися (на кілька годин).
Потім добре очистити від трав і покласти рибу на сітку, запікати в режимі "гриль" 15 хвилин, я робила в духовці на решітці.на низ помістила противень з водою.

Пиріжки-розтягаї
Тісто
Дріжджі (50г пресованих свіжих) розвести в теплій воді (150 мл), цукор (50г) додати туди ж борошно (3 столові ложки), розмішати, поставити в тепле місце і дочекатися появи "шапочки".
У блендерну чашу помістити борошно (всього піде близько 400 г, але я не сиплю всю відразу, частина підсипаю в процесі замісу), дріжджову суміш, 100 мл теплої води, цукор (50 г), сіль (1ч.ложка), яйце (розбити попередньо в тарілку, розбовтаються, половину вилити в тісто, половину залишити для змащення).
Вимісити дуже ретельно, помістити в холодильник на 40 хвилин, обов'язково накрити.
Начинка
Філе хека порубати величиною з горошину (не молоти!), Обсмажити на олії з цибулею, сіль, чорний перець.
Сформувати розтягаї, у відкриту дірочку влити по 1 ч.ложку рибного бульйону, змастити яйцем, випікати при 180 градусів на середній полиці, готові растягаі накрити рушником прямо на листі хвилин на 10.



Перейти на початок сторінки
уляночка
8 листопада 2009 22:16
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Ludany, а що то за такі рибні котлети з сиром(творогом)? напиши, будь- ласка, рецептик request
Перейти на початок сторінки
gutka
8 листопада 2009 22:52
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
я дуже люблю рибку, у мене в темці є багато рецептів, найчастіше запікаю з овочами або роблю рибні котлети, бо сина інакше не заставиш їсти рибу, любить тільки м"ясо
Перейти на початок сторінки
olga
9 листопада 2009 00:15
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 168
Реєстрація: 6.09.2014

ICQ:--

Бали: 50
Я недавно робила рибу по одному з рецептів, знайденому десь в Інтернеті. Робила салмона. Бо він сухий, то просто смажити його в клярі не виходить смачно. А так я порізала, посолила, поперчила і без муки обсмажила на два боки. А тоді залила густими вершками і воно ще покипіло з 5 хв, а вкінці дала цілий пучок свіжого порізаного кропу. Було дуже смачно.
Перейти на початок сторінки
Настя
9 листопада 2009 07:40
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 1
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 94
Реєстрація: 23.11.2013

ICQ:--

Бали: 72
Ludany, стільки апетитних фото, ааж слюнки течуть tongue
Перейти на початок сторінки
gutka
9 листопада 2009 09:17
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
olga
а вкінці дала цілий пучок свіжого порізаного кропу

кріп до риби дуже смакує, я люблю це поєднання
Перейти на початок сторінки
Ludany
9 листопада 2009 10:37
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Дівчатка,дуже приємно,що ви швидко відгукнулися,рецепти я вже помістила.
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
9 листопада 2009 11:45
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Дякую за цікаву тему я дуже люблю страви з риби.
Перейти на початок сторінки
olga
9 листопада 2009 18:27
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 168
Реєстрація: 6.09.2014

ICQ:--

Бали: 50
Часто роблю на гості ось такий салат з креветок.
Маленькі зварені креветки промию, відкину на друшляк, завчасу зварю горня рису ( рис беру той, що робиться за 5 хв), остуджу, на грубу тертку потру пів довгого англійського огірка невбираного, на дрібні кубики поріжу пів червоної солодкої перчини, пару стебел зеленої цибульки, посолю, поперчу і заправлю майонезом. Даю настоятися в холодильнику. Всім подобається цей салат. smile
Перейти на початок сторінки
Olenka
10 листопада 2009 00:24
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 114
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 339
Реєстрація: 19.08.2009

ICQ:--

Бали: 461
Я теж дуже люблю страви з риби.Не так давно відкрила для себе цікаве поєднання риби та капусти,гадала - вони не сумісні.А готувала я такі котлетки.

600-700 г філе риби(я мала пангасіус)
1 цибулина
1-2 морквини
1-2 картоплини
100 г капусти
Все по черзі перемолола,з"єднала.Додала 2 яйця,2-3 ст.лож. борошна,сіль,спеції.Сформувала котлетки,обсипала сухарями і смажила.

Я завжди трохи відхиляюся від рецепту,бо фарш виходить різний в залежності від сорту риби .І кожна господиня вже сама бачить чого бракує,і що можна додати.

А ще моя родина дуже любить рибку приготовану у пороварці,і смачно і корисно.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 08:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100