На цьому тижні пропоную поговорити про рибні страви.На жаль,прилавки наших магазинів не дуже багаті на рибне різноманіття,а деяка рибка занадто дорога для щоденного споживання.Але ми ж все одно не відказуємося від цього смачного і корисного продукту. Впевнена,що у вас є багато цікавих та оригінальних рецептів рибних страв.
Хочу вам запропонувати кілька своїх улюблених.Найперше це скумбрія-гриль,надзвичайно проста і дуже смачна,найулюбленіша рибна страва в нашій сім"ї,також рибні котлети з сиром(творогом), та рибні пиріжки-розтягаї.
Рибні котлети700 г філе риби (хек і пангасіус 1:1-рибу промокнути від зайвої вологи), 1 цибулина - перемолоти в комбайні, додати сир-творог (250г), 2 яйця, сіль, чорний перець за смаком, 3 ст. ложки манки (з верхом) - залишити на 20 хвилин, щоб манка набухла. мокрими руками формуємо невеличкі котлетки), обвалюють у мелених сухарях і смажимо на рослинній рафінованій олії до рум'яної скоринки.
Скумбрія-грильРозморозити 2 скумбрії. Нарізати навскіс на шматки шириною 2-3 см. Після цього кожен шматочок очистити , вимити.
Промокнути рибу паперовою серветкою.
У миску покласти рибу щільно одна до одної, посолити, поперчити, додати спеції для риби, вичавити сік пол лимона, зелень, коріння.
Миску накрити і помістити в холодильник маринуватися (на кілька годин).
Потім добре очистити від трав і покласти рибу на сітку, запікати в режимі "гриль" 15 хвилин, я робила в духовці на решітці.на низ помістила противень з водою.
Пиріжки-розтягаїТісто
Дріжджі (50г пресованих свіжих) розвести в теплій воді (150 мл), цукор (50г) додати туди ж борошно (3 столові ложки), розмішати, поставити в тепле місце і дочекатися появи "шапочки".
У блендерну чашу помістити борошно (всього піде близько 400 г, але я не сиплю всю відразу, частина підсипаю в процесі замісу), дріжджову суміш, 100 мл теплої води, цукор (50 г), сіль (1ч.ложка), яйце (розбити попередньо в тарілку, розбовтаються, половину вилити в тісто, половину залишити для змащення).
Вимісити дуже ретельно, помістити в холодильник на 40 хвилин, обов'язково накрити.
Начинка
Філе хека порубати величиною з горошину (не молоти!), Обсмажити на олії з цибулею, сіль, чорний перець.
Сформувати розтягаї, у відкриту дірочку влити по 1 ч.ложку рибного бульйону, змастити яйцем, випікати при 180 градусів на середній полиці, готові растягаі накрити рушником прямо на листі хвилин на 10.