Кекс білковий
білки 460 г (точну кількість в штуках не знаю , зважувала)
лимонна кислота 3 г
сіль 1 г
ванільний цукор 1 ч. л.
цукор 250 г
борошно 170 г
крохмаль картопляний 37 г
цедра половини лимона.
Білки збити з лимонною кислотою і сіллю до утворення піків, поступово додаючи цукор і ванільний цукор.
До просіяного борошна з крохмалем додати цедру лимона і акуратно з"єднати з білковою піною у три прийоми. Виложити у форму і випікати 35 хв. Форма обов"язково має бути така як для кекса, щоб тісто рівномірно пропеклось. Спечений кекс має добре охолодитись , постояти. На смак получився пухкенький, легенький і не приторний. Гарно пружинить не зминається.
Дуже добре підходить для тих в кого є в запасі білки і нема куди їх використати. Ми з"їли його за кілька хвилин, такий був смачний
P.S. В мене було цього тіста трошки забагато для великої форми на кекс то я частину відлила і спекла у круглій формі, одночасно з кексом.Просто пекла його перший раз і не знала скільки буде тіста. В такому випадку можна вирахувати трошки меншу порцію.