Вибачайте, що вставляю своїх "п"ять копійок". Я готую так:
"Бите шкло" (на велику форму)
3 пачки галяретки;
3 пачки желатину по 25 грам;
2 пачки крекеру (один - вершковий, а один із какао);
200 гр ізюму;
3 банани;
2 пачки питного йогурту із улюбленим смаком.
Зранку заливаю галяретку (використовую півтори склянки води і додаю по 1 ч. лож. желатину, щоб добре застило). Потім ріжу кубиками (люблю дрібними) і відкладаю в холодильник, щоб не потекло.
Ламаю крекер на 4 частини кожен і змішую чорний із білим - це основа.
2 пачки желатину залити більш ніж пів склянки кип"ятку і добре розмішати до повного розчинення. Відкласти, щоб остив до добре теплого стану. Коли желатин розведений став добре теплим - розводимо його із йогуртом (вливаючи тонкою цівкою).
В той час швидко змащую форму (в мене пласмасова миска, схожа за формою на тортівницю і висотою десь 7 см.) тонким шаром олії (щоб без проблем висипати). На дно - шар крекеру (трохи більша половина), зверху - частина порізаної галяретки, ізюм, колечка бананів. Заливаю половиною йогурту. Знову - шар крекеру і шар галяретки. Залити рештою йогурту і в холодильник.
На другий день - готовий торт. Як на мене, підходить він на свята, коли хочеться чогось легенького.
P.S. В оригіналі рецепту була сметана із додаванням цукру, але йогурт мені смакує більше.