Моцарелла домашнього приготування
Складники:
молоко — 3 л
лимонний сік — 3 ст. ложки
ренін (пепсин) — на кінчику ножа
сіль
ПРИГОТУВАННЯ:
Молоко змішуємо з лимонним соком і підігріваємо до температури 33 *С. Додаємо розчинений фермент (на кінчику ножа і розвести у 1/4 склянки холодної води) і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин. Має утвориться згусток молока. Його треба порізати на квадратики. Потім знову нагріваємо цю суміш до 42 *С, акуратно помішуючи згустки.
Далі відціджуємо на ситі від сироватки за допомогою марлі і друшляка.
Відціджену масу нагріти у мікрохвильовці на найвищій потужності протягом 1 хвилини. Відтиснути утворену сироватку. Знову прогріти сир протягом 30 секунд. Відтиснути решту сирватки.
Прогріти ще 30 секунд і за допомогою дерев»яної ложки, гарно вимісити сир, як тісто. Далі можна відривати маленькі шматочки, формуючи кульки і кидаючи їх в холодну підсолену воду. Можна навіть сплести косичку — сир виходить дуже пластичним.
Можна сир сформувати у вигляді великої кулі, а можна у вигляді трьох, як це зробила я.
Можна ще нарізати плястерками і приготувати такий
класний салат капрезе, як це зробила молодчинка Светулька.
Сир я зберігаю в однолітровій банці з солоним росолом.
Смачного!!!!! Рецепт з нету.