Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Моцарелла домашнього приготування, смачний сирок, готуємо вдома
Канарейка
20 серпня 2012 13:41
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Моцарелла домашнього приготування




Складники:
молоко — 3 л
лимонний сік — 3 ст. ложки
ренін (пепсин) — на кінчику ножа
сіль


ПРИГОТУВАННЯ:


Молоко змішуємо з лимонним соком і підігріваємо до температури 33 *С. Додаємо розчинений фермент (на кінчику ножа і розвести у 1/4 склянки холодної води) і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин. Має утвориться згусток молока. Його треба порізати на квадратики. Потім знову нагріваємо цю суміш до 42 *С, акуратно помішуючи згустки.

Далі відціджуємо на ситі від сироватки за допомогою марлі і друшляка.

Відціджену масу нагріти у мікрохвильовці на найвищій потужності протягом 1 хвилини. Відтиснути утворену сироватку. Знову прогріти сир протягом 30 секунд. Відтиснути решту сирватки.

Прогріти ще 30 секунд і за допомогою дерев»яної ложки, гарно вимісити сир, як тісто. Далі можна відривати маленькі шматочки, формуючи кульки і кидаючи їх в холодну підсолену воду. Можна навіть сплести косичку — сир виходить дуже пластичним.



Можна сир сформувати у вигляді великої кулі, а можна у вигляді трьох, як це зробила я.
Можна ще нарізати плястерками і приготувати такий класний салат капрезе, як це зробила молодчинка Светулька.



Сир я зберігаю в однолітровій банці з солоним росолом.
Смачного!!!!! Рецепт з нету.
Перейти на початок сторінки
Олюся
20 серпня 2012 13:55
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Канарейка, краса і смакота, напевно, теж.
А де ви купляли ренін (пепсин) :feel:

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Канарейка
20 серпня 2012 14:02
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Олюся,
Я вже писала про ренінв темі Бринза, от нещодавно знову купила у ветеринарній аптеці, вийшло 2 пачечки на 8 грн.
Перейти на початок сторінки
Христя
20 серпня 2012 16:03
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Канарейка
Моцарелла домашнього приготування

супер!!!!!!!Вопше_капут!!!!!! :winked: :winked: :winked: Та_Мар"яна_все_шось_таке_знайде :winked: Ти_не_пробувала,він_топиться?На_піцу_от,чи_підходить?

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Канарейка
20 серпня 2012 16:50
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Христя
Та_Мар"яна_все_шось_таке_знайде

Христулік, дякую за камент, :lol: :love:

Цитата: Христя
Ти_не_пробувала,він_топиться?На_піцу_от,чи_підходить?

не знаю чи топиться, не пробувала, бо його не так багато виходить
(три кульки, як на фото), ми всьо так згамцями, або на салат капрезе використали.

Але на другий раз попробую заради експерименту на піцу потерти. :no:
Перейти на початок сторінки
Христя
20 серпня 2012 17:44
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Дякую!!!!!!!!!!!Буду_пробувати

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Канарейка
3 грудня 2012 19:54
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Христя
Ти_не_пробувала,він_топиться?На_піцу_от,чи_підходить?

Пробувала, класно топиться, піцу пекла з ним

Перейти на початок сторінки
валентинка)))
3 грудня 2012 19:59
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
супер рецептик дякую, треба десь спробувати.
Перейти на початок сторінки
Магда
26 грудня 2012 21:08
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 50
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 79
Реєстрація: 8.12.2012

ICQ:--

Бали: 1063
Клас, дуже цікавий рецепт! Дівчата, а хто-небудь робив моцарелу чи бринзу з пепсином із фабричного молока? Дуже хочу спробувати, вже й пепсин купила, а молоко маю лише в пакетах.

--------------------
Дрібниць не буває
Перейти на початок сторінки
Канарейка
28 грудня 2012 16:29
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Магда
Дуже хочу спробувати, вже й пепсин купила, а молоко маю лише в пакетах.


Попробуй, я думаю в тебе все вийде
Перейти на початок сторінки
 
« · Сир · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 08:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 102
Гостей: 100
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100