Моцарелла домашнього приготування

Складники:
молоко — 3 л 
лимонний сік — 3 ст. ложки
ренін (пепсин) — на кінчику ножа
сіль
ПРИГОТУВАННЯ: 
 Молоко змішуємо з лимонним соком і підігріваємо до температури 33 *С. Додаємо розчинений фермент (на кінчику ножа і розвести у 1/4 склянки холодної води) і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин. Має утвориться згусток молока. Його треба порізати на квадратики.  Потім знову нагріваємо цю суміш до 42 *С, акуратно помішуючи згустки.
 Далі відціджуємо на ситі від сироватки за допомогою марлі і друшляка.
  Відціджену масу нагріти у  мікрохвильовці на найвищій потужності протягом 1 хвилини. Відтиснути утворену сироватку. Знову прогріти сир протягом 30 секунд. Відтиснути решту сирватки.
 Прогріти ще 30 секунд і за допомогою дерев»яної ложки,  гарно вимісити сир, як тісто. Далі можна відривати маленькі шматочки, формуючи кульки і кидаючи їх в холодну підсолену воду. Можна навіть сплести косичку — сир виходить дуже пластичним.

 Можна  сир сформувати у вигляді великої кулі, а можна у вигляді трьох, як це зробила я.
Можна ще нарізати плястерками і приготувати такий 
класний салат капрезе, як це зробила молодчинка Светулька.

Сир я зберігаю в однолітровій  банці з солоним росолом. 
Смачного!!!!! Рецепт з нету.