ГОРІХОВО-ПОЛУНИЧНЕ ВАРЕННЯ 0,5 кг полуниці
200гр горіхів волоських
50 мл коньяку
Дрібка кардамону(можна і без нього)
0,5 ч.л меленої кориці
300 гр цукру
Полуницю помити, почистити та порізати у довжину на чотири частини. Засипати цукром і поставити до холодильника на 8-10 годин.
Горіхи почистити, порізати не дрібними шматочками. Залити окропом на 1 хвилину. Воду злити, перекласти горіхи до банки і залити коньяком та закрити кришкою і теж поставити до холодильника на 8-10 годин.
Потім горіхи та полуниці перекласти до миски і поставити на вогонь. Коли закипить, додати кардамон та корицю. Періодично помішуючи, варити до запустіння, приблизно я варила 2-2,5 год. Від себе ще додала дрібку ваніла та лимонної кислоти.
Варення вийшло дуже смачне, з приємним горіхово-коньчним присмаком. Часточки полуниці зовсім не розварилися, і вийшли ціленькими.
З журналу «Добра кухня»