а я десь читала що звіробій є двох видів, один з яких має у 10 раз сильнішу дію при його вживанні, тож потрібно добре їх розрізняти похолодало і аби не хворіти взимку, пийте чаї з липового цвіту, м'яти, квіток бузини чорної та листків подорожника. (щодо липи пийте тільки ввечері- чай має потогінну властивість)
У народній медицині квітучі пагони застосовують при шлункових хворобах, дизентерії, туберкульозі легень, хворобах нирок і печінки, головних болях, від глистів, кашлю, при ожирінні, запаленні сліпої кишки, жовтусі, водянці, цинзі, малярії, подагрі, паралічі, золотусі. Вважається прекрасним засобом при лікуванні недокрів'я, геморою, кишкових хвороб. Зовнішньо його застосовують при ударах, пухлинах, мозолях, для промивання ран, лікування корости.
Від себе додам, що якби ми приймали хоча би 1-2 ложки відвару полину в день, ми би уникнули 80% хворіб. Робіть висновки.
Аби не хворіти взимку, пийте чаї з липового цвіту, м'яти, квіток бузини чорної та листків подорожника. Прочитала як тут КАТЯ радить пити бузину і згадала шо в мене біля хати аж три кущі бузини то ми їх викорчовуєм бо я чула шо то отрута.А тепер буду збирати і сушити.Дякую за пораду.
Я своїм зимою увесь час готую чай з сушених лісових ягід(зриваю ягоди разом з пагінцями і листочками і засушую)Накидаю в горнятко і заливаю кипятком,накриваю.Прекрасний вітамінний чай.Багато зберігається в ньому вітаміну "ц".
Переклад назви цієї рослини з латини українською звучатиме як "дар неба". Не відомо, хто придумав таку багатозначну назву, але є відомості, що стародавні лікарі Європи ще до нашої ери широко послуговувалися цією травою. В Україні чистотіл звичайний росте повсюдно і має безліч назв, що свідчить про те, що рослина (листя, сік, корені) посідала помітне місце в народній медицині. Нині в науковій медицині використовують траву. У деяких місцевостях чистотіл знають як "чистець", бородавник, що вказує на його використання для лікування шкіри. Це зумовлене наявністю в рослині низки біологічно активних речовин, котрі мають протимікробні, противірусні, протизапальні та ранозагойні властивості. Препарати чистотілу (сік, мазь, відвар, настій), потрапляючи на шкіру, спричиняють посилене наповнення цієї ділянки кров'ю та збільшений лейкоцитоз (множення білих кров'яних тілець), що допомагає позбутися різноманітних уражень.
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!