Пляцок "Бардзо добрий"рецепт від oksana dПляцок "Бардзо добрий"
Це любимий пляцок моєї мами.
600 г борошна,300 г маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 1/2 пачки порошку до печива, 1/2 склянки сметани.
Маргарин розімяти з борошном, додати жовтки з цукром, порошок до печива і сметану. Тісто розділити на три частини.
Пекти: 1-й корж пустий, 2-й і 3-й намазати повидлом (підійте агрус, слива), а зверху піну з горіхами ( білки збити з 1 склянкою цукру і 1,5 скл. горіхів).
Маса: 4 жовтки розтерти з 1 склянкою цукру + 0,5 склянки кави (на маленькому вогні або паровій бані). Коли охолоне додати 500 г масла.
Перемазати коржі. Має вийти: порожній корж - маса - корж 2 - маса - корж 3.
Мої зауваження:
теж все робила по рецепту, єдине що змінила -крем (просто мені важко уявити півкіло масла в кремі).
Крем МоккоЗварила дві порції еспрессо, додала 1 стакан молока, в цю суміш додала
жовтки з"єднані з 1 стол. ложкою крахмалу і заварила . В гарячу суміш додала пів-банки вареної згущенки, а як вистигло - пачку масла.
Із-за вареної кави - неочікуваний смак.
Цікаве тістечко вийшло.