Хочу розповісти як готує каву мій чоловік. В нашій сім'ї каву готує тільки він, це в нас цілий ритуал, і насправді, смачнішої кави я в житті не пила
Для початку потрібно підібрати собі до смаку зерна кави. Ми любимо насичений смак та аромат тому вибрали собі такі сорти кави:
Індійська арабіка має нейтральний аромат та м'який смак, а індонезійська арабіка додає міцності, але не дає тої кислинки, як, наприклад, африканська або центрально-американська арабіка. Зерна змішуються 50 х 50 і перемелюються в домашній кавомолці безпосередньо перед приготуванням.
А тепер окремо про кавоварку - у нас гейзерна кавоварка, яку чоловік вибирав так, наче автомобіль купував
Основні вимоги - кавоварка повинна мати товсте дно і товсті стінки нижньої чаші. А ще велике значення має клапан збоку на нижній чаші. Він повинен працювати так, щоб всередині утворювався досить великий, як для такої малої посудини, тиск.
Принцип приготування звичайний для гейзерної кавоварки, тільки єдине, що коли засипається кава, то зверху насипається гіркою ложечка цукру і не перемішується. Коли через каву і цукор під тиском піде гаряча вода - цукор закаремелізується і дасть додатковий приємний смак.
Кава вариться на невеликому вогні. Момент, коли кава починає з шипінням та шаленим ароматом фонтанувати у верхню чашу кавоварки в нас називається "кава йде"
.
Кава виходить неймовірна. При нагоді маємо ще лікер Vana Tallinn. Тоненькою цівочкою обережно по краю чашечки додати грамину лікеру - і все навколо вже не має значення