Моя бабуся не признавала олії взагалі,памятаю як ми купляли її на Святий Вечір пів майонезної баночки (вона на розлив продавалась).
Все-все робилося тільки на смальці (держала свої свині баба).
Випічка (в основному тістечка) теж була на смальці.Але баба жарила суперові ні з чим не порівняні пиріжки з повидлом(великі,десь 10 см в довжину) і ці пиріжки жарилися у фрі,але не в оліїї,а в киплячому смальці і хочете вірте,хочете ні,але вони були таки добрезні.
Єдине,мій організм збунтувався проти смальцю вже десь років в 20,почав боліти шлунок,перейшла на рафіновану олію і горя не знаю донині.А тільки з'їм чогось жирного,вже мені зле,а тягне страшенно-смак дитинства!!!