Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-6 Бабусина кухня
Ludany
21 вересня 2009 07:18
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Цей ФМ буде дещо незвичний,не буде представлено конкретної страви.
Як відомо,смаки формуються в дитинстві,в тому далекому часі,коли крім батьків нами ще й піклувалися бабусі та дідусі.Тому ці кулінарні спогади для нас дуже цінні,це наша пам'ять.В цьому ФМ я пропоную згадати страви,якими ми ласували в дитинстві на бабиній кухні і які,можливо любимо й зараз.
Мої бабусі Магдалена та Марія жили в карпатському селі,горді та незалежні бойківчанки. Більше часу я проводила в маминої матері,в бабусі Магди.Памятаю каші молочні,молоко було своє(держали корову),тому варилось лише з цільного молока,спочатку на кухні (газу тоді ще не було,дрова),а потім доводилось до готовності в брайтурі.Таких кашів мені більше ніколи не доводилося їсти. Дуже любила гопку- варилась до готовності картопля,воду зливали,засипалось зверху сумышшю кукурудзяної та пшеничної муки,закривалося кришкою на кілька хвилин(на кухні збоку,щоб не згоріло),а потім все переминалось,їли цю смакоту з холодною юшкою з форелі(пструги, баба називала),або з піджаркою з жирної свинини,цибулі,сметани та яєць.Супи-окрема тема,баба не признавала супів з картоплею(тому,мабудь,і я їх не люблю ),окремо варились юшки (бульйони,бігуси і т.д.),а окремо картопля.
Були білі пироги-звичайні вареники з шкварками і терті пироги-кнедлі із тертої сирої картоплі з сирною начинкою(вони на фото).А ще з тертої картоплі робили галушки і навіть кашу з гуцками.
А була ще затірка,кулеша та чир і ще багато-багато чого...
Ну,що,згадаємо разом ?
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
21 вересня 2009 08:50
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Люба, така гарна тема)
Я чомусь не дуже пам'ятаю, чим мене годували. В мене якась пам'ять дуже слабка... Але в татової мами запам'ятався бульйон дуже-дуже жовтого кольору, з домашньою лапшою. Здається від був з когута. Такого смачного, суперового бульону я більше ніколи ніде не пробувала... А вже в маминої мами, то ми жили всі накупу, і баба з дідом, і ми з сестрою, з мамою, татом і ше мамина сестра з сім'єю, там наскільки пам'ятаю, от мамина сестра постійно їсти варила, завжди нас балувала всякими штуками цікавими. Любила їсти варити. Для нас спеціально з братом робили все без цибулі, ми чомусь її не полюбили, так і залишилось дотепер, ми її не їмо. А ше от пам'ятаю, ми не їли зупу з помідорів, мене мама аж била, так я її нервувала feel
А на рахунок традиційної української кухні в нас шось такого нічого й не було... Може тому, що то в місті я росла. Певно в селі чуть інакше якось.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
21 вересня 2009 10:40
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Моя бабуся також нам в дитинстві готувала дуже смачний бульйон з домашньою лапшою, вареники, пиріжки, дуже добрі коржики які в нас називають мазурки.Все одразу і не пригадаєш чим частували бабусі.
Перейти на початок сторінки
Ludany
21 вересня 2009 17:17
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ну та звичайно ,куряча юшка (бульйон) рахувалася святковою недільною стравою,спеціально рубали когута,цілого в каструлю,на домашніх яйцях робили лапшу от і виходила вона жовтенька та смачна,її пам'ятаю теж добре
Перейти на початок сторінки
gutka
21 вересня 2009 17:40
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
А моя бабуся Катя весь час була поряд, тобто проживали ми в одному містечку, але на різних вулицях. Вона у мене все готує дуже смачно, ми дуже любили у неї їсти, навіть картопляне пюре було у неї особливе, пекла неперевершені пироги, мясо в печі, а на свята завжди готувала традиційні страви, одним словом все що готувала бабуся було дуже смачним
окремо хочу написати, що в піст особливо любила коли бабця готувала домашню лапшу додавала в неї тертий солодкий мак і дрильовані вишні у власному соці
маю в своїй кулінарній книзі пару рецептів пляцків переписаних від неї
Перейти на початок сторінки
уляночка
21 вересня 2009 19:03
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Моя бабуся завжди дуже смачно готовила. У бабці культ смачної їди. Багато пекла і варила. Найулюбленіші мої страви - голубці з картоплі з шкварками і палюшки (ліниві вареники, але без сиру). На палюшки приходили всі мої товаришки. Вони мені по сьогоднішній день це згадують. wink Палюшки постараюсь завтра зробити wink
Перейти на початок сторінки
Яночка
21 вересня 2009 21:16
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Згадала і я своїх бабусь.
Помню, бабуся варила кашу кукурузну на молоці - чир.
А ще варила рисову шарлотку - це варится рисова каша майже до готовності, потом перекладаєтся шарами тертими яблуками і ще запікається в духовці. Дуже смачна така каша.
І от домашню лапшу на яйцях тоже бабусі варили.
Перейти на початок сторінки
gutka
21 вересня 2009 21:23
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
рисова каша з яблуками - це найсмачніша страва яку готує моя свекруха
Перейти на початок сторінки
Ludany
22 вересня 2009 10:02
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Так і в моєї бабусі рідка кукурудзяна каша-чир, їли з молоком,а вже густа - кулеша, баба варила в чугунку,потім вже без води вона так впарювалася,що вивалювали на велике блюдо цілковитим комом,а потім ниткою розрізали,їли з сметаною,з шкварками,смакота.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
22 вересня 2009 10:12
Повідомлення #10


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Такі чудеса тут розказуєте! Все так смачно читати) Рисову кашу з яблуками теж собі згадала. Її ше поливали вишневим варенням, і ми малі рахували свої вишеньки, чи всім порівно роздали lol

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 16:30

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 122
Гостей: 111
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100