Салат "Вітамінний" Це досить буденний салат,я часто його роблю просто до обіду,але він досить корисний 1 корінь селери 1 морква 1 яблуко Все потерти на буряковому терку або на корейському(я тру комбайном),яблуко і селеру скропити лимонним соком, посолити до смаку і заправити майонезом.
Ось мої новорічні салатики думаю вас не здивую. Панянка -мал.банка ананасів,0,5 банки персиків, 2 очищених яблука, 1 апельсинка, 1 лимон , 300г вареного курячого м"яса, 0,5 скл.горіхів можна мелених, заправити майонезом легким або звичайним несолодким йогуртом. Подавати можна і порційно для кожного. Взагалі подеколи додаю більше лимона або взагалі без персика. Існує ще один варіант з додаванням -курятина,1 лимон, ананас,в рівних пропорціях ізюм,краще білий 0,5скл. і горіхи і заправки ті ж, різати не дрібно Пекінка -1 невелика пекінська капуста, може бути копчене філе курки 200 гр. або свинини, майонез,0.5скл горошку і 0.5 скл. кукурудзи даю один свіжий огірок вкінці,усе нарізаєм як фантазія підскаже, цибуля 1. чорн.перець, сіль.
ось ще З бурячка -2середні варені бурячки сорт має бути солодкуватий, 200-300 г запареного чорносливу, 1скл.січених горіхів і за рецептурою часник, не даю, майонез,сіль,цукру за смаком.
з перцем і грибами -1 великий червоний або жовтий перець різати кубиками, 1 цибулина, 1велика варена морквина кубиками, 1 картоплина варена теж, 300 г курятини вареної я даю копчену, 300 г печериць почистити і нарізавши за бажанням посмажити на олії до готовності, усе змішати додавши майонез, сіль. Коли будете класти до гурту гриби, старайтесь не впустити у салат багато олії.
з печінки слоями -200 г вареної і тертої печінки змішати з майонезом і дрібно порізаною цибулиною 1-й шар, далі тертий сир твердий, майонез, морква терта, яйця усе даю відповідно у приближених пропорціях і зверху прикрашаєм. фото салатівтут
1 салера середнього розміру, ошпарити кипятком, залишити. Потім потерти на терці, 1 велику варену морквину і 2 яблука потерти. Додати 300 г запареного чорносливу порізаного соломкою, 1 скл. горіхів мелених або січених хто як любить, 300 г вареної свинини чи курки,майонез.
Може комусь здасться ідея оформлення салату (з сайту koolinar.ru) Це може бути любий салат (гриби, яйця, огірки, картопля, заправлений майонезом) В мене ще+куряче м"ясо. А в оригінальному рецепті--перепелині яйця, викладені по краях блюда, оформлені як мишки
Дівчатка я на вечерю робила пісний салат з оселедцем рецепт-
-з00 г вареної квасолі, краще велику і перерізати в нас кажуть на неї яська, 2 невеликі яблука кубіками. 2 невеликі варені картоплини кубіками, пучок зеленої цибулі дрібненько нарізати, оселедець теж різати кубіками 150 г, сіль, перець, олія оцет. Заправляєте до смаку.
Рецепт салату у мене від сестри, а вона взяла із якогось журналу.
Пригадала собі салат, який робила на минулорічне Різдво. Назви нема... Самвидав...
Викладається шарами в невеликі прозорі салатниці, чи можна одну більшу, як бажаєте. Перший шар - варений буряк потертий на "своїй", тобто буряковій, терці. Другий шар - відварений (запарений) чорнослив порізаний соломкою. Зверху майноз. Третій шар - ковбаса салямі порізана соломкою. Четвертий - печериці потушені з цибулькою, поперчити. Знову майонез. П'ятий шар - сира морква натерта на дрібній терці. Майонез (якщо любите, можна в нього видушити часник), Шар шостий - тремо на грубій терці твердий сир. Зверху знову змащуємо майонезом. Всю оцю красу щедро посипаємо січеними горіхами. Моїм гостям сподобалось! Спробуйте й ви! Смачного!
Я сьогодні на обід приготувала "новий салат"! Називається "З того, що було ( в холодильнику)". А були в мене два відварені бурячки й невеличкий шматок пекінської капусти. Бурячок потерла, капусту порізала. На дрібній терці втерла одну морквину. Зробила заправку з двох зубчиків часнику, майонезу та ложки сметани. Посолила до смаку, трохи поперчила. Покришила ще сюди пучок зеленої цибульки. Все вимішала і готово! Вийшло непогано...
Салат не новий, але на щодень СУПЕР! Ріжу все "на око", нічого не міряю. Смак кожен раз може бути різний. Горошок завжди беру домашній, а ковбасу інколи замінюю відвареним м"ясом.
На якомусь їз сайтів , здається, в спільноті "Пальчики оближешь". знайшла рецепт "Шуба по-новому", дуже сподобався і йде " на- ура!": 1-дрібно порізана цибуля( я беру салатну або зелену),полити олією ( пробувала давати оцту- не сподобалось- тому тільки ОЛІЯ або оливкова). Поверх цибулі- шар оселедця, потім шар порізаних свіжих помідорів,покрити майонезом і посипати тертим твердим сиром.Спробуйте- можливо, сподобається і вам.