Для тіста: ~ 4 яйця ~ 100 г гіркого шоколаду ~ 1 дрібка солі ~ 120 г і ще 2 ст. л. цукру ~ 120 г розм’якшеного масла ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 125 мигдалевої крихти ~ 2 ст. л. муки
Для крему: ~ 400 г вершків ~ 2 пакетики ванільного цукру ~ 2 пакетики згущувача вершків ~ 1 склянка журавлини в желе (400 г)
1 Шоколад дрібно порубати. Відокремити білки 2 яєць від жовтків і збити з дріпкою солі і 2 ст. л. цукру в міцну піну. Масло і цукор розтерти. З'єднати з жовтками і збитими білками. Перемішати і до¬бавити мигдаль, борошно і шоколад. Знову добре перемішати і з’єднати зі збитими білками.
2 Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати в духовці 30 хв при температурі 180 ° (середина, конвекція - 160 °). Дати повністю овитигнути і розрізати по горизонталі на 2 частини.
3 Вершки збити із згущувачем для вершків і ванільним цукром у щільну піну. Відкласти 4 ложки желе для прикраси торта. Нама¬зати один корж половиною желе, що залишилася, згори - половиною кре¬ма зі збитих вершків. На шар крему укласти другий корж і злегка притиснути. Другу частину крему розподілити по поверхні коржа.
4 Опуклою стороною ложки зробити западинки по краю торта і за¬ повнити їх желе.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для бісквіта: ~ 4 яйця ~ 150 г цукру ~ 100 г борошна ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 2 ч. л. розпушувача ~ 100 г кукурудзяного крохмалю
Для крему: ~ 1 банка консервованих мандаринів (312 г) ~ 500 г вершків ~ 2 пластинки білого желатину ~ 3 пакетики згущувача вершків ~ 3 пакетика ванільного цукру ~ 4 ч. л. рому (можна замінити мандариновим соком)
1 Біілки відокремити від жовтків і збити в міцну піну. Розтерти жовтки з цукром, додати 4 ст. л. води і ванільний цукор . Всипати борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль, вимісити. З'єднати зі збитими білками. Випікати 20 хв при температурі 180 °. Оcтудити.
2 Желатин замочити. 120 мл мандаринового соку підігріти і раство¬рить в ньому желатин. Поставити на 15 хв в холодильник. Вершки збити з ванільним цукром і загусником. У кондитерський шприц набрати 4 ст. л. крему, що залишився розділити на 3 частини. У 1/3 крему додати суміш мандаринового соку і желатину.
3 Корж розрізати по горизонталі на 3 частини. Одну просочити ромом і покрити однією частиною крему зі збитих вершків. Згори укласти другу частина коржа. 12 мандаринів відкласти для прикраси, інші разприділити по другому коржі, поверх них мандариновий крем.
4 Третій корж покрити кремом. По краю торта видав
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для тіста: ~ 5яиц ~ 100 г розм'якшеного масла ~ 100 г цукру ~ 125 г борошна ~ 1 лаку тик ванільного цукру ~ 1;2 ч. л. розпушувача
Для безе: ~ 200 г цукру ~ 100 г подрібленого мигдаля
Для крему: ~ 1 банка консервованих абрикосів (820 г) ~ 200 г вершків ~ 1 пакетик згущувача вершків ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 1 ч. л. шоколадних чіпсів
1 Відділити жовтки від білків. Розтерти цукор, ванільний цукор і мас¬ло в однорідну масу. Покласти в неї жовтки, потім всипати борошно і розпушувач. Додати збиті білки і мигдаль. Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати в духовці 15 хв при температурі 180° (середина, конвекція - 160 °).
2 Збити яєчні білки в міцну піну, поступово додаючи цукор. Половиною збитих білків покрити корж, присипавши зверху половиною подрібленого мигдаля. Випікати 15 хв. Другий корж випікати так само. Поки корж ще теплий, розрізати на 4 або 12 частин.
3 Вершки збити в щільну піну разом з ванільним цукром і згущувачем. Абрикоси нарізати дрібними кубиками і додати в крем.
4 Покрити нижній корж кремом у вигляді гірки, укласти на нього верх¬ній корж, заздалегідь розрізаний до середини, і злегка притиснути. Можна злегка розсунути частини верхнього коржа, щоб було видно крем, і насипати в проміжки шоколадні чіпси.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для тіста: ~ 6 яєць ~ 70 г розм’якшеного масла ~ 140 г цукру ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 175 мигдаля ~ 100 г тертого шоколаду ~ 1 ст. л. рому (за бажанням)
Для крему: ~ 250 г вершків ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 1 пакетик згущувача вершків ~ 220 г персикавого варення з шматочками персиків ~ 100 г шоколадної стружки
1 Духовку розігріти. Форму вистилати пергаментним папером. Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну. Цукор, масло і ваніль¬ный цукор розтерти в однорідну масу. З'єднати з жовтками, добре перемішати. Потім в отриману масу додати мигдаль, шоко¬ладну крихту і ром (за бажанням). Добре перемішати і з'єднати зі збитими білками.
2 Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати в духовці 20 - 30 хв при температурі 160 ° (середина, конвекція - 140 °). Трохи охолодити, вийняти з форми, видалити пергаментний папір. Потім охолодити повністю на решітці і розрізати по горизонталі на 2 частини.
3 Збити вершки із зггущувачем вершків і ванільним цукром в щільну піну. Намазати одну частину коржа персиковим варенням. Покласти зверху другий корж. Наповнити збитим кремом кондитерський шприц і прикрасити торт, видавлюючи крем по спіралі на верхній корж. Бічну поверхню торта теж намазати кремом і посипати шоколадною стружкою.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для бісквіта: ~ 4яйца ~ 100 г подрібненого Фундука ~ 100 г цукру ~ 1 ст. л. муки ~ 1 ч. л. розпушувача ~ 100 г тертого шоколаду
Для крему: ~ 600 г вершків ~ 3 пакетики ванільного цукру ~ 3 пакетики згущувача вершків ~ 1 пакетик порошку "Фрапе" («Nescafe» ) ~ 6 ст. л. коньяку або кофей¬ного лікеру (можна замінити кавою) ~ 3 ст. л. какао-порошку ~ 2 ст. л. шоколадної стружки
1 Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну. Жовтки расзтерти з цукром, додати борошно, горіхи, розпушувач і тертий шоко¬лад, ретельно перемішати до утворення однорідної маси. З’єднати зі збитими білками. Випікати 35 хв при темп.180 ° (середина, конвекція - 160 °). Охолодити. Розрізати по горизонталі на 2 частини.
2 400 г вершків збити в щільну піну з 2 пакетиками згущувача, 2 пакетиками ванільного цукру і порошком "Фрапе". Вершки що залишилися збити з 1 пакетиком згущувача і ванільним цукром.
3 Один корж обгорнути кулінарним кільцем, збризнути коньяком чи лікером, викласти на нього половину кавового крему і розрівняти. Покласти другий корж, викласти ванільний крем, а на нього ви¬ложити другу половину кавового. Зверху посипати торт какао-по¬рошком. Бічну поверхню торта посипати шоколадною стружкою.
ПОРАДА Якщо торт їстимуть діти, замінити "Фрапе" 5 ст. л. какао-порошку і не пропитувати торт коньяком і лікером.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для тіста: ~ 4 яйця ~ 125 г розм'якшеного масла ~ 125 г цукру ~ 150 г борошна ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 2 ч. л. розпушувача ~ 2 ст. л. молока
Для безе: ~ 150 г цукрової пудри ~ 100 г подрібленого мигдаля
Для крему: ~ 400 г вершків ~ 125 мл білого вина ~ 100 г цукру ~ цукрова пудра ~ 5 ст. л. лимонного соку ~ 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 Духовку розігріти. Форму вистилати пергаментним папером. Відокремити жовтки від білків. Цукор і ванільний цукор розтерти з маслом. Доба¬вити жовтки, перемішати. Потім всипати борошно, змішане з розпушувачем, і влити молоко. Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати у духовці 15 хв при температурі 180 °(середина, конвекція - 160 °).
2 Білки збити в міцну піну, додаючи поступово цукор. Форму вийняти з духовки, половину білків викласти на корж, зверху посипати мигдалем. Випікати ще 15 хв. Другий корж пекти так само, як і перший. Обидва коржі добре остудити.
3 Для крему підігріти вино, цукор і лимонний сік, додати куку¬рудзний крохмаль, ретельно перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи. Отудити.
4 Білки збити в міцну піну і додати крем на вині. Викласти один корж на блюдо, покрити його кремом і покласти другий корж. При¬сипати цукровою пудрою.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Для бісквіта: ~ 4 яйця ~ 150 г цукру ~ 250 г мака (замість маку можна використовувати подріблені фісташки або рецькі горіхи) ~ 100 г борошна ~ 2 пакетика розпушувача
Для крему: ~ 600 г вершків ~ 1 пакетик ванільного цукру ~ 200 г марципанів ~ 3 пакетики загусника вершків ~ 3 ст. л. маку
1 Духовку розігріти. Форму вистилати пергаментним папером. Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну. Жовтки розтерти з цукром. Борошно змішати з маком і розпушувачем, додати розтерті з цукром жовтки. Ретельно перемішати, з'єднати зі збитими білками.
2 Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати в духовці 30 хв при температурі 180 ° (середина, конвекція - 160 °). Дати добре вистигнути. Коли корж вистигне розрізати по горизонталі на 2 частини.
3 Збити вершки з ванільним цукром і загусником вершків у щільну піну. Нарізати марципани тонкими скибочками. Рівномірно розподілити по нижньому коржу.
4 Половину вершків розподілити по марципановій масі і накрити другим коржем. На нього викласти вершки, що залишилися, розрівняти. Прикрасити вершками, що залишилися, і поипати згори маком.
--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"