МАЛИНОВО-СИРНИЙ ТОРТ
На форму діам. 26 см
Для бісквіта: ~ 6 яиц
~ 240 г цукру
~ 100 г борошна
~ 100 г кукурудзяного крохмалю
~ 2 ч. л. без верху розпушувача
~ 3 ст. л. какао
Для вершкового крему: ~ 1 пакетик білого желатину
~ 400 г вершків
~ 1 пакетик ванільного цукру
~ 100 г цукру
~ 500 г творога (20 % жирноті)
Для фруктового крему: ~ 500 г малини (свіжої або замороженої)
~ 6 ст. л. малинового сиропу
~ 4 ст. л. цукру
~ 2 пакетики червоного желе для торта
Для прикраси: ~ 6 ст. л. мигдалевих пелюсток
~ 5 шоколадних жуків
1 Духовку розігріти. Форму вистилати пергаментним папером . Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну. Цукор розтерти з жовтками, влити 4 ст. л. води і ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Потім всипати борошно, змішане з розпушувачем, кукурудзяним крохмалем і какао. З'єднати зі збитими білками.
2 Тісто викласти у форму, розрівняти. Випікати в духовці 15 - 20 мін при температурі 200° (середина, конвекція - 180 °). Трохи охолодити, вийняти з форми, видалити пергаментний папір. Повністю охолодити на решітці.
3 Замочити желатин. Збити вершки в щільну піну. Додати творог, цукор, ванільний цукор і ретельно перемішати. Желатин разчинити. Змішати з желатином спочатку 3 ст. л. отриманого творож¬ного крему, ретельно перемішати, потім додати крем, що залишився і змішати в однорідну масу. Покласти бісквітний корж в роз’ємную форму, зверху рівномірно розподілити сирний крем.
4 Малину викласти в друшляк, дати стекти соку. У отриманий сік влити сироп і долити водою до 250 мл рідини . З желе для торта, отриманої малинової рідини і цукру приготувати заливку згідно інструкції. У суміш додати ягоди малини. Дати злегка остигнути.
5 Заливку рівномірно розподілити по сирному кремі, розрівняти ножем. Поставити торт на З год в холодне місце.
6 Перед поданням на стіл зняти кільце форми, обсыпать верх і бо¬ковую частину торта по краю пелюстками мигдаля, покласти зверху декілька шоколадних жуків.
ПОРАДА
Цей торт можна випікати у формі у вигляді зіркиl або квітки.