Секрет в тому, що білки потрібно заквасити перед використанням. Просто поставити їх на 12-24 години в тепле місце. Отже, рецепт.
Тісто:
200 г білків (6 невеликих яєць, у мене було 5 великих)
50 г цукру
1 пакетик ванільки (її краще розтерти майже до пудри)
45 г муки
150 г горіхів кеш"ю (смажимо і не дуже дрібно мелемо, хоча мій блендер змолов за секунду в порох)))
185 г цукру
Значить, білки квасимо, на другий день змішуємо муку, подрібнені горіхи і цукор. Білки збиваємо у пишну піну (дякую чоловіку за мій "звєрский" міксер) до блиску. Всипаємо муку з домішками і акуратно мішаємо. Ділимо масу наполовину, розкладаємо у дві форми (одна 21 см, друга 23см). Потім більшу підріжемо до меншої, залишки використаємо на крихти. Печемо зразу два коржі при 150 градусах 2 години. Якщо не влізає в духовку два коржі, то прийдеться два рази збивати тісто - інакше осяде. Готові коржі лишаємо на 12-24 години, не знімаючи з паперу для випічки.
Крем Шарлот (із запасом на прикраси)
250г масла
225 г цукру
1 маленьке яйце (в мене було велике)
150 г молока
10 г какао
1 пакетик ванільного цукру (розтерти в порошок)
2 ст. л. коньяку
Спершу яйця збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Даєм його у збите масло, добре збиваємо. У майже готовий крем даємо коньяк і ванільку. Відділяємо 200 г крему, даємо в нього какао і ще раз збиваємо.
Зборка:
Не забудьте зняти папір!!!))) Великий корж промазуємо 2/3 білого крему, накриваємо меншим і підрізаємо нижній корж. Крошку не викидаємо. Одну третину шоколадного крему и залишки білого розкладаємо по корнетиках. Решта шоколадного крему - на верх і боки. Потім прикрашаємо кремом з корнетиків, обсипаємо крошкою і їмо))
Чоловік сказав, що нарешті зднову попробував справжній київський торт, який пам"ятає ще з радянського дитинства)))