Крем "Брюле"(або як я його ще називаю "Карамельний")
Цей крем готується в 2 етапи :
1 етап
карамелевий соус :
100 г цукру
40 г вершкового масла
1/4 чайної ложки солі (обовязково!)
200 г рідких (питних) 20% вершків
1 пакетик ванільного цукру
Розігріти цукор в каструльці на середньому вогні. Коли цукор почне танути, безперервно його помішувати. - Коли цукор набуде добре коричневого кольору (але не чорний!), додати масло, влити вершки, посолити, додати ванільний цукор. Постійно помішувати.
Варити 20-30 хвилин на повільному вогні. Коли цей соус вистигне то він має стати трохи загуслим, як сметана.
З.І.Використовую стакан з ємністю 250 мл
2 етап :
Готую заварний крем я к багато з вас напевне готує
750 г молока
4 жовтки
100-120 г цукру
90-100 г муки
До частини киплячого молока вливаю суміш молока цукру, жовтків, муки і заварює до загустіння. Також можна дати 100 г масла.
Тепер карамельний соус і заварний крем змішую, і виходить такий собі справжній карамельний крем.
Рецепт надибала в неті.
Крем дуже смачний , його можна їсти просто так і без коржів