Не можу сказати, що поїзд - то проблема - мій менший до двох років більше 2 тижнів прожив у поїздах Львів-Москва і назад (старший трошки менше, бо деколи лишали на бабусю і на садочок). Ми з дітей сміялися, що поїзд - то друга хата - тільки у вагон запусти, а далі як вдома - вже все знають, мають улюблені місця... А ще як поїзд рушить, діти пробіжаться по вагону, то приносять в купе яблука, цукерки - батькам би не дали з голоду вмерти
. І з харчуванням якихось проблем не було - трохи готувала сама в дорогу, по дорозі пиріжки свіженькі, морозиво, вареники купляли (то святе, але тепер вареники дуже зіпсувалися - в минулому році їхали, то я більшу половину викинула).
Добре дітям брати фрукти, сухі сніданки, шоколад, на першу половину дня брали ще йогурти, крім того відбивні чи печене м'ясо, деколи пиріжки з солодкою начинкою - солена швидше псується і не витримує спеки. Стандарт - варені яйця (варити 10 хвилин, тоді довше не псуються).
Тепер, правда, квитки в купе (поїздом)і на літак до Москви не дуже відрізняються в ціні, а найдешевше - їхати машиною - окуповюється і для однієї людини, не кажучи про 3-4.
На рахунок гігієни - на щастя, тепер є вологі та сухі серветки до кольору, до вибору, до місця витирання
.
Єдине, що з віком хочеться комфорту
.